Cel mai bun tratament naturist pentru infecţia urinară

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 11:24

Cel mai bun tratament naturista pentru infecţiile urinare este merișorul, care poate fi folosit, cu precauție, şi de femeile însărcinate.
În multe ţări, din fructele de merișor (numit la noi și strugurii ursului) se prepară sosuri și este folosit foarte
des în alimentaţie. Totuși, nu este atât de popular doar pentru gustul său bun, ci și pentru calităţile sale de plantă de leac. Indienii americani îl foloseau la tratarea rănilor și a unor probleme de sănătate.

Unde găseşti merişorul

–  sub formă de tinctură sau capsule, în magazinele cu produse naturiste;
–  la orice supermarket poţi găsi fructe uscate sau confiate (mai apar cu denumirea în engleză: „cranberry”);
–  există magazine unde poţi găsi suc sau sos de merișor;
–  mai poţi găsi, la plafar sau în supermarket, ceai din frunze de merișor.

Cum se ia merişorul pentru infecţii urinare

–  Se pot lua câte 30-40 de picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai.
–  Ceaiul de frunze de merișor se prepară după cum urmează: două linguriţe de plantă bine mărunţită se lasă la macerat timp de o oră, în 100 ml apă rece. Se strecoară și frunzele se fierb 10 minute în 100 ml apă. Se amestecă cele două lichide și se beau două căni pe zi, timp de 10 zile. Este important să nu folosești zahăr, pentru că acesta anulează efectul lui antibacterian. Dacă vrei să-l îndulcești, folosește miere.

Merişorul elimină bacteriile în infecţiile urinare

O femeie din cinci suferă de infecții urinare, iar un sfert din cele care fac boala se confruntă cu recidive. Merișorul este un bun remediu împotriva cistitelor, dar și a altor probleme strict feminine, așa că ar fi bine să devină unul din fructele tale preferate, mai ales dacă ai avut vreodată o infecție urinară. Consumul regulat de strugurii ursului te va ţine departe de eventualele reveniri ale bolii.
Are efect astringent și, totodată, ajută corpul să elimine bacteria E. Coli, cea care provoacă infecția. În plus, conținutul său ridicat de vitamina C ajută la creșterea rezistenței la boli a organismului, stimulând imunitatea. Poți mânca fructele ca atare sau poți bea suc de merișor. Se mai găsește și sub formă de supliment alimentar. Pentru a avea un efect bun, ar trebui să iei, zilnic, 300-400 mg de plantă concentrată de două ori pe zi. Este indicat și ceaiul din frunze de merișor, care ajută și la buna funcţionare a rinichilor. Dacă suferi de inflamarea vezicii, ar trebui să bei în fiecare zi un pahar cu suc de merișor.

Iată câteva moduri în care poți prepara ceai de merisoare
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter