Ce poţi să păţeşti dacă nu dormi de ajuns

De Unica.ro, pe

Chiar dacă terasele şi cluburile sunt foarte tentante în această perioadă, nu trebuie să renunţi la somn de dragul lor. Iată ce se poate întâmpla dacă nu dormi suficient!
1. Te îngraşi. Lipsa de somn dă peste cap producţia hormonilor ce reglează senzaţiile de foame şi saţietate, astfel că ajungi să mănânci mai mult ca de obicei. Probabil ai observat deja că oboseala îţi stârneşte pofta de dulce.
2. Eşti stresată şi anxioasă. Lipsa de odihnă este un din factorii care delcanşează producţia de cortizon, hormonul stresului.
3. Îţi creşte tensiunea arterială. Nivelul mare al hormonului de stres duce la hipertensiune arterială. O singură noapte pierdută înseamnă o tensiune mai mare în următoarele 24 de ore. Dacă asta se repetă, pe termen lung poţi ajunge la probleme cardiace.
4. Îţi scade imunitatea. Când eşti obosită şi stresată, sistemul imunitar este slăbit şi devii mai expusă în faţa infecţiilor.
5. Iritabilitate. Probabil ai observat că lipsa de somn îţi dă o stare de iritare permanentă, ceea ce îţi poate afecta relaţiile cu cei din jur.
6. Nu mai funcţionează memoria. Când eşti obosită îţi e greu să înveţi, să ţii minte lucruri şi devii „uitucă”, putând astfel să ratezi lucruri importante.
7. Nu te mai poţi concentra. Evident, e greu să lucrezi sau să înveţi când eşti foarte obosită. Mai grav este că nu te mai poţi concetra la volan, cee ce poate duce la accidente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter