Ce a pățit o tânără de la o banală iritație

De Consuela Stratulat, pe
Lucy Crossley avea un job de vis și se pregătea să se căsătorească în momentul în care a primit un diagnostic crunt. Totul o pornit de la o banală iritație.

În iunie 2013, Lucy Crossley și logodnicul ei, Liam, se pregăteau pentru un viitor strălucit împreună. Ea începuse să lucreze la o companie de lenjerie, el era un antrenor de fitness cu tot mai mulți clienți care îi căutau serviciile. Cei doi tineri din Leeds se pregăteau de nuntă, când Lucy a început să aibă o mâncărime ciudată pe tot corpul, potrivit dailymail.co.uk. Femeia a crezut că a fost mușcată de ceva, însă nu a găsit nicio urmă pe piele.

„Era în Londra, făcea un training pentru noul job, și m-a sunat să îmi spună ce a pățit. Nu era genul care să se plângă din orice, așa că mi-am dat seama că lucrurile sunt grave”, a povestit Liam.

Lucy a mers la un centru medical, unde a fost diagnosticată cu scabie (o boală de piele contagioasă, cauzată de mușcăturile de acarieni) și a primit o loțiune care să îi calmeze mâncărimile.

„În prima săptămână de la întoarcerea ei, se scărpina atât de tare, încât îi dădea sângele. A mers la medicul de familie, care i-a prescris anhistaminice, gândindu-se că iritația este o alergie”, își amintește Liam.

În realitate, însă, Lucy nu avea nici scabie, nici alergie. După investigații amănunțite, medicii au descoperit o tumoare în ductul biliar.
„În momentul în care ne-au spus că e cancer, a cedat. A fost un șoc. Am făcut tot ce am putut să nu plâng, am vrut să fiu puternic pentru ea”, a mai spus Liam.

Cancerul era prea avansat pentru operație, așa că Lucy a început să facă chimioterapie. În octombrie 2014, s-a căsătorit cu Liam.

„Nici măcar nu părea bolnavă. A fost cea mai frumoasă miseasă”, a spus soțul ei.

Cu toate acestea, cu două zile înainte de Crăciun, Lucy a leșinat și a fost dusă de urgență la spital. Tumoarea a provocat o hemoragie, iar atunci a aflat că medicii nu pot face nimic pentru a opri dezvoltarea cancerului. În 20 februarie 2015, tânăra a murit, iar Liam încă încearcă să treacă peste acel moment.

„Nimeni nu poate înțelege, dar nu vreau ca oamenii să treacă prin ce trec eu. Vreau să fie mai conștienți de această boală și să previn suferința prin care am trecut eu și Lucy”, a mai spus Liam.

Liam vrea, acum, să se asigure că povestea lui va ajunge la cât mai mulți oameni, pentru a-i ajuta să meargă la medic la timp.

Ce este cancerul ductului biliar

Cancerul ductului biliar era o boală extrem de rară, însă medicii avertizează că sunt tot mai multe cazuri. Afecțiunea nu cauzează simptome decât în momentul în care circulația bilei este blocată, potrivit nhs.uk. În acest stadiu poate apărea îngălbenirea pielii, pierderi inexplicabile în greutate, dureri abdominale, febră și lipsa poftei de mâncare.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter