Ce să faci când îţi cade o unghie

De Diana Zagrean, pe

Te-ai lovit, suferi de ciuperca piciorului, sau ai o altă problemă cu unghiile? Află ce să faci când îţi cade o unghie, că să rămâi sănătoasă şi frumoasă.
 

Simptome care anunţă pierderea unghiilor

În funcţie de cauza şi severitatea acesteia, simptomele cele mai comune includ:

Rănire/accidentare

Durere, sânge sub unghie, decolorarea unghiei, sângerare sub, lângă sau în jurul unghiei, unghia se mişcă, deşi nu a căzut încă.

Infecţie

Îngroşarea unghiei, colorarea în maro, verde sau galben, durere, umflături, înroşirea ţesutului din jurul unghiei, miros puternic foarte urât, lichide care se scurg de sub unghie (puroi, ser fiziologic, altele).

Tratamente după ce îţi cade o unghie

Dacă unghia a picat din cauza unei infecţii fungice, doctorul va prescrie o serie de medicamente şi, după caz, unguente. În unele cazuri, infecţiile rezistente la medicamente se tratează cu un laser special.
Dacă unghia a căzut în urma unei accidentări (lovitură de ciocan, prinsă într-o uşă, dată peste cap în cădere, agăţată în diverse materiale, etc), trebuie tratată mai întâi eventuala sângerare.
Dacă rana sângerează, aplicaţi presiune pe zona afectată timp de câte 5 minute, până la oprirea sângerării.
Medicul poate drena o eventuală băşică sau infecţie a rănii şi poate bandaja corect zona. Dacă unghia a fost deformată, extragerea ei poate fi necesară pentru ca o nouă unghie să crească dreaptă şi frumoasă.
Uneori, medicamentele antiinflamatorii sunt binevenite pentru a gestiona durerea.

ATENŢIE!

Nu uita că orice s-ar întâmpla, unghiile cresc la loc într-o perioadă cuprinsă între trei şi şase luni. Nu trebuie să te panichezi dacă îţi cade o unghie, atâtat timp cât nu este o afecţiune repetată şi cât nu observi altfel de simptome conexe.
Dacă rana arată rău, dacă durerea este foarte mare, sau dacă ai nevoie de medicamente, o viyită la medicul de familie sau la podolog (medic specialist în picioare şi afecţiunile lor).
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter