Cum să refaci oja sărită cu un truc rapid

De Diana Zagrean, pe

Dacă ţi-a sărit oja şi nu ai timp să refaci toată manichiura există un truc rapid care salvează situaţia. Vei avea unghii cu aspect îngrijit în timp record şi fără prea mult efort. Vezi cum să refaci oja sărită cu un truc rapid.
 

Oja sare întotdeauna de la margine

Dacă ai observat, atunci când oja se ciobeşte de pe o unghie, o face de la margine. Acest lucru se întâmplă din cauza micilor fisuri de la marginea unghiei, cauzate de tăiere şi pilire, sau frecare. Cu alte cuvinte, atunci când îţi tai o unghie, indiferent dacă o faci cu cleştişorul sau cu foarfeca, marginile rămase vor avea microfisuri.
Faptul că foloseşti ulterior o pilă de unghii nu rezolvă decât problema marginilor foarte zimţate, dar microfisurile rămân şi oja ataşată de ele se cojeşte la un moment dat.

Cum să repari rapid oja sărită

Cum să refaci oja sărită cu un truc rapid
Cel mai rapid lucru pe care poţi să-l faci este să aplici o bandă orizontală din alt lac de unghii, pentru un aspect de french inversat.
Astfel, oja nouă se va usca rapid, fiind vorba doar de o bandă subţire, marginile cojite vor fi complet acoperite şi nimeni nu va şti că unghiile tale nu au arătat aşa de la început.
Dacă alegi o ojă cu uscare rapid pentru respectivele benzi, reparaţia va dura şi mai puţin. Poţi să alegi orice culoare vrei, dar e bine să ai mereu în geantă o sticluţă mică dintr-o nuanţă neutră, care să meargă cu orice lac de uncghii ai fi aplicat anterior.
Sursa foto femeie roade unghia, ojă reverse french: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter