Ce boli poți face din cauza emoțiilor puternice

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2016, 13:55
Potrivit medicinei tradiționale chineze, emoțiile reprezintă una dintre principalele cauze ale bolilor cronice. Vezi de ce este important să le ții în frâu.

Dacă vrei să fii sănătoasă, este important să îți ții emoțiile sub control, potrivit expandedconsciousness.com. Când simți prea mult sau prea puțin, nu doar sănătatea psihică este afectată, ci și cea psihică.

Toate informațiile din medicina tradițională chineză se găsesc într-o carte structurată în două părți: „Întâmplări simple” (Su Wen) și „Axa Spirituală” (Ling Shu). Prima parte este teoretică, iar a doua conține practicile folosite în medicina chineză.

Cum te afectează bucuria

În „Axa Spirituală”, bucuria este descrisă diferit de cum ar înțelege-o cei mai mulți oameni.

„Când cineva este exagerat de bucuris, spiritul său se risipește și nu mai poate fi stocat”, se arată în carte. Aceste emoții în exces îți pot afecta negativ inima și pot apărea simptome precum agitație, insomnie și palpitații. Este important să îți controlezi aceste trăiri, deoarece moderația este cheia pentru o viață fericită.

Cum te îmbolnăvește furia

În medicina tradițională chineză, furia este descrisă sub forma unor emoții diferite, inclusiv remușcare, iritabilitate și frustrare. Furia afectează ficatul, iar când acest organ nu mai funcționează bine, apar dureri de cap, amețeli sau alte simptome similare. Pe termen lung, vor fi afectate și tensiunea arterială, stomacul și splina.

Care sunt efectele anxietății

Anxietatea afectează energia pe care o ai, iar pe termen lung, are efecte asupra plămânilor. Toți cei care au avut, la un moment dat, un atac de panică, îți pot spune că, în acele momente, au simțit că nu mai au aer. În astfel de momente, este important să faci exerciții de respirație și să încerci să te calmezi.

Cum te afectează melancolia

Medicina tradițională chineză arată că melancolia apare din cauza unei stimulări mentale exagerate. Nu este rău să îți pui mintea la contribuție, dar când te concentrezi foarte mult pe o problemă, riști să îți distrugi echilibrul psihic și apar oboseală, letargie și inabilitatea de a te concentra pe alte lucruri.

Care sunt efectele durerii asupra organismului

Durerea afectează plămânii. Deși este sănătos să lași aceste emoții să te cuprindă, ca să depășești o situație grea, când este în cantități prea mari ori când nu este exprimată, îți slăbești plămânii. În aceste condiții, poate fi afectată și circulația sângelui în tot organismul.

Care sunt efectele fricii

Rinichii sunt organele cele mai afectate de teamă. Deși este normal să simți frică în unele momente, nu trebuie să fie constantă. În situații în care te simți amenințată, rinichii pierd abilitatea de a reține energie și poate apărea urinare neașteptată.

Sursa foto: Pixabay.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter