Câte pahare de apă trebuie să bem dimineața pentru a fi mai inteligenți

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 16 octombrie 2018, 08:25
Startul de dimineață începe întotdeauna cu o cafea? Aceasta activează anumite zone, dar nu este suficientă. Cea care ne ajută să fim nu doar mai activi, ci și mai inteligenți, este apa.

Pentru mulți dintre noi, ziua începe cu o cafea savuroasă. Specialiștii spun că ne stimulează sistemul nervos central și ne ajută să fim apți de muncă, să fim mai eficienți, să ținem depresia la distanță, să avem o stare de dispoziție bună. De asemenea, cafeaua poate stimula organismului și previne anumite boli, chiar și cele grave, cum ar fi cancerul.

Totuși, băutura care ne-ar ajuta cu adevărat să ne trezim este apa. Procentul de apă din organismul uman variază între 50 % sși 70 %, în funcție de sex, vârstă și de grăsimea acumulată. Ea ne ajută corpul să regleze temperatura, sa se purifice și să transporte oxigenul. Este, de asemenea, cheia de pornire a ficatului, conform Știrile ProTv. Află câte pahare de apă trebuie să bem pentru a fi mai inteligenți și mai sănătoși.

Câte pahare de apă trebuie să bem pentru a fi mai inteligenți

Dacă bem apă imediat ce ne trezim, aceasta pornește ficatul, iar el, la rândul lui, ia din depozitele lui de glicogen zahăr, pe care îl trimite spre creier. Iar creierul nu funcționează cu cafeină, ci cu glucide.

Fără apă nu putem funcționa la capacitatea maximă din punct de vedere intelectual. Așadar, două pahare cu apă dimineața, pe stomacul gol, ne ajută să fim nu doar mai sănătoși, ci și mai inteligenți. Acest ritual ne ține departe și de boli precum diabetul și hipertensiunea, ajută la stimularea metabolismului, la hidratarea pielii, la scăderea colesterolului și menținerea sănătății rinichilor. De asemenea, dacă avem grijă de ficat, avem grijă și de plămâni, acesta limitând pagubele produse de poluare.

35 de ml de apă înmulţit cu numărul de kilograme ar fi cantitatea zilnică adaptată fiecăruia. Senzația de sete este un senzor important al organismului și ne anunță că suntem deshidratați.

Citește și: 

O poezie a lui George Topârceanu, modificată de autorii manualului de clasa a II-a

Paul Allen a murit. Cofondatorul Microsoft suferea de o boală gravă

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter