De ce nu e bine să bei apă cu arome

De Adina Radu, pe
Tot ceea ce mâncăm și ceea ce bem ne afectează sănătatea. Dacă te-ai hotărât să schimbi băuturile carbogazoase cu apa cu arome, veștile nu sunt atât de bune.

Dr. Edward R. Hewlett, purtător de cuvânt al American Dental Association a declarat presei că apa cu arome ar putea să ne provoace mai mult rău decât bine, indiferent dacă este apă plată sau minerală.

Fanii apei cu arome trebuie să afle efectele neplăcute ale consumului acestui tip de băuturi.

Apa cu arome este considerată alternativa sănătoasă la băuturile dulci carbogazoase. Din păcate, aceasta conține cantități mari de acizi care deteriorează smalțul dinților.

Hewlett a declarat că strict aromele cresc ph-ul apei și nu carbonatarea în sine. Apa fărăr arome are risc foarte mic de erodare a dinților și nu prezintă risc pentru deterioarea smalțului.

Un smalț deteriorat înseamnă dinți cu sensibilitate mare la cald și rece și potențial mare de a face carii.

Chiar dacă apele cu arome nu sunt atât de sănătoase pe cât se credea, sunt totuși mai sănătoase decât băuturile carbogazoase dulci. Totul ține de moderație.

Deși nu se știe care este cantitatea exactă de apă cu arome pe care o putem consuma și să nu ne afecteze sănătatea, este bine să minimizăm timpul în care dinții noștri iau contact cu orice băutură acidă. Mai bine bem un pahar o dată, decât să bem înghițituri mici.

Dr. Edward R. Hewlett ne sfătuiește să bem totuși apa, cea mai sănătoasă băutură.

Sursa foto 123rf

Citește și Cum să răcești băuturile în 2 minute

Citește și Patru băuturi considerate mai sănătoase decât apa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter