Ce trebuie să mănânci înainte, în timpul şi după un zbor

De Oana Savin, pe
Ceea ce mănânci în timp ce te afli în aer are un mare impact asupra experienţei zborului. În cel mai bun caz te vei simţi săturată, dar dacă alegi mâncarea greşită vei fi deshidratată, se reduce circulaţia sângelui şi ai putea avea flatulenţe.

Pentru bunăstarea ta, consumă ceea ce trebuie şi foloseşte acest ghid pentru a şti ce trebuie să eviţi înainte, în timpul şi după zbor.

Ce să mănânci înainte de zbor

Bătălia digestivă începe cu mult înainte de îmbarcare. Dacă ai grijă la ceea ce consumi înaintea unui zbor poate face marea diferenţă în ceea ce priveşte confortul tău pe timpul călătoriei.

Fizicianul Nadine White a afirmat că mâncărurile grase sunt fie pline de fibre solubile, fie conțin anumite tipuri de zaharuri. Printre astfel de alimente se numără mazărea, broccoli, conopidă, prune, portocale, caise și fructe uscate precum stafide și prune uscate.

Dacă ai probleme cu lactatele, evită laptele, înghețata, crema de brânză și smântâna înaintea unui zbor.

În ceea ce privește băutura, evită sucul de mere și băuturile carbogazoase.

Ce să consumi în timpul unui zbor

Este recomandat să iei cu tine mâncăruri solide în cantități limitate. Nutriționistul Sally Pansing Kravich recomandă să iei cu tine fructe, legume și nuci crude.

Apa și alte băuturi pot fi achiziționate la terminal înainte de îmbarcare.

Cele mai bune alimente cu care te poți recupera după un zbor lung

Este foarte important să bei multă apă după un zbor lung. Este esențial să fii hidratată. Dacă îți este foame, mergi la un restaurant unde poți alege mai multe variante sănătoase. Nu da buzna la fast-food!

Evită cafeina atunci când aterizezi. O să îți fie mai ușor să te obișnuiești cu ora locală. În schimb, optează pentru suc proaspăt de fructe plin de fibre și antioxidanți.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter