Care este cea mai modernă operație pentru slăbit

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 11 mai 2018, 13:28
Numărul românilor care suferă de obezitate crește de la an la an și în multe cazuri un regim nu mai este suficient pentru a combate această problemă. Iată care este cea mai modernă operație pentru slăbit.

Obezitatea afectează tot mai mulți români și în multe cazuri singura soluție care mai rămâne pentru a trata această afecțiune este operația. Cel mai modern tip de operație este plicatura gastrică laparoscopică, conform digi24.ro.

Acest tip de intervenție chirurgicală bariatrică este un procedeu prin care se micșorează stomacul cu ajutorul unor pliuri în peretele gastric, urmate de sutura pliurilor, cu fire chirurgicale neresorbabile. Poți pierde între  40%-70% din excesul ponderal, iar riscul unor complicații privind această procedură este aproape inexistent. Este o metodă mai puțin invazivă, cu o recuperare rapidă și dureri postoperatorii mai mici.

Efectul este același ca în cazul intervenției de micșorare a stomacului, diferența fiind că în acest caz nu se secționează stomacul și astfel nu există o plagă, doar se cos pereții. Efectul este de reducere a volumului stomacului,” a explicat dr. Bogdan Marțian pentru Digi24. 

Spre deosebire de alte intervenții metabolice, gastroplicatura este o metodă reversibilă, de aceea este recomandată persoanelor care știu că sunt capabile să mențină o dietă și să se adapteze la un stil de viață care să includă și sportul.

Ea se adreseaza pacienților care suferă de obezitate de la gradul II în sus, dar și celor cu grad I, cu indice de masă corporală peste 30, dar cu boli asociate.

Citește și: 

4 afecțiuni care te forțează la dietă toată viața. Află care sunt acestea și ce regim îți impun

Varza de Bruxelles reduce riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter