Când trebuie să folosești neapărat prezervativul

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Un lucru e cert: dacă ai o viață sexuală activă, care implică mai mulți parteneri, e musai să folosești prezervativul de fiecare dată! În plus, află care sunt situațiile când trebuie să folosești neapărat prezervativul.

Citește și: Ce trebuie să știi despre sterilet.

Prezervativul & pilulele contraceptive

La o primă vedere, am putea spune că dacă folosești una dintre aceste două metode, atunci nu prea ai mai avea nevoie și de cea de-a doua. Pilulele contraceptive te protejează eficient de o sarcină nedorită dacă le folosești corect. „Ele nu au însă niciun efect împotriva bolilor cu transmitere sexuală!“, ne avertizează dr. Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialist al campaniei de informare și educare pe teme de contracepție și viață sexuală, Planifică Neprevăzutul. Singurul capabil să protejeze față de aceste infecții este prezervativul. Astfel, chiar dacă folosești anticoncepționale, prezervativul este obligatoriu dacă ai un partener sexual nou, până ce te asiguri că nu există niciun pericol. Bolile cu transmitere sexuală pot fi mai mult decât o neplăcere pe termen scurt: netratate, pe termen lung, ele pot conduce inclusiv la apariția cancerului de col uterin și la infertilitate.

Prezervativul & pilula de a doua zi

În ciuda calității sale unice în rândul metodelor contraceptive, prezervativul alunecă sau se rupe adesea în timpul contactului sexual, creându-se, astfel, condiții pentru apariția unei sarcini. Conform cercetării „Emergency Contraception Study” realizate în 2013, unul din trei cupluri care s-au bazat pe prezervativ au avut parte cel puțin o dată de un eșec al acestuia, iar 14% au fost nevoite să apeleze la avort după ce prezervativul a dat greș. Aceste situații pot fi preîntâmpinate cu ușurință prin folosirea rapidă a pilulei de a doua zi. Așadar, compatibilitatea este maximă – cele două metode contraceptive se completează perfect!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter