Mărturiile cutremurătoare ale unui medic infecționist din București: „Nu crezi în Covid? Hai cu noi la terapie intensivă, dar fără mască!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 iulie 2020, 16:38

Teoriile conspirației cu privire la pandemia cauzată de noul coronavirus prind periculos de mult teren în fața adevărurilor științifice – iar un medic a căutat să le demonteze.

Este vorba despre medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul „Victor Babeș” din București. Ea a postat pe Facebook un mesaj puternic, adresat tuturor conspiraționiștilor. Prin mesajul său, medicul îi provoacă pe conspiraționiști să vină în secțiile de ATI, unde sunt intubați bolnavii care suferă de COVID-19, dar fără să poarte mască.

Ea nu este însă primul cadru medical de la „Victor Babeș” care a vorbit deschis despre realitate din spitale. La sfârșitul lunii aprilie, am stat de vorbă cu mai multe cadre medicale de acolo care nu s-au sfiit să spună lucrurilor pe nume.

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok. Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără masca ( că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid”, a scris ea pe Facebook.

Medicul a continuat mesajul pe același ton: „Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubati. Aia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă…. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cățeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadaaaanc, trage aer în piept, da-l afară…. ….poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP…. Asaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile.. Ne chemi tu când te apucă….cum ce, Covidu ăla care nu există. Ai curaj? ….că la vorbe sunteți meșteri toți…..doctori sunteți toți….incredibil”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter