Experimentul video care arată cât de repede se poate răspândi coronavirusul

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 13 mai 2020, 12:40

Pandemia de coronavirus ne-a arătat cât de important este să purtăm măști și ne-a amintit cât de necesar este să ne spălăm des pe mâini pentru a preveni riscul de răspândire și infectare.

Rețeaua de televiziune japoneză NFK a încercat să demonstreze cât de repede se răspândesc germenii printr-un video scurt și de efect, realizat în colaborare cu specialiștii în boli infecțioase de la St. Marianna University School of Medicine din Kawasaki, după cum arată Science Alert.

Astfel, oamenii din spatele experimentului au realizat un bufet suedez pentru 10 persoane, pe care le-au lăsat să își facă de cap cu preparatele de pe masă timp de 30 de minute. O persoană a fost însă dată cu vopsea fluorescentă pe mâini, în zonele unde ar ajunge virusul dacă acea persoană ar tuși.

Citește și: Devii imun la noul coronavirus dacă te-ai vindecat de el? Răspunsul specialiștilor

După ce cele 30 de minute s-au scurs, participanții la experiment au fost puși sub lumină fluorescentă, unde au descoperit cu stupoare că vopseaua de pe mâinile individului „infectat” a ajuns pe mâinile tututor participanților și pe fețele a trei dintre ei.

Echipa care a realizat experimentul a conchis că zonele fierbinți de răspândire a virusului au fost mânerele containerelor și vaselor cu mâncare. Videoclipul  este un reminder esențial pentru cât de important este să ne spălăm pe mâini și poate fi văzut mai jos:

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter