Efectele negative neașteptate pe care le are izolarea socială

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 martie 2020, 13:07
În această perioadă, este bine să stăm cât mai mult izolați la domiciliu, pentru a încetini rata de răspândire a noului coronavirus - însă din punct de vedere științific, izolarea la domiciliu poate avea și efecte negative, potrivit Science Alert.

Studiile anterioare arată că singurătatea și izolarea socială pe termen lung poate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, demenței și depresiei. Mai mult, unii cercetători sunt de părere că izolarea socială poate să crească riscul apariției inflamațiilor. Inflamațiile apar atunci când sistemul imunitar produse chimicale utile în lupta cu infecțiile sau rănile.

Legătura dintre izolarea socială și nivelurile crescute de inflamație poate avea mai multe surse, după cum arată Kimberley Smith, de la University of Surrey. De exemplu, oamenii sunt ființe sociale – izolându-se, ei devin stresați, iar stresul are un efect direct asupra sistemului imunitar. De asemenea, cercetătorii sunt de părere că există o șansă ca răspunsul sistemului imunitar să fie mai puternic când ne aflăm la izolare, întrucât atunci există un risc mai mare de a ne răni.

Chiar și așa, izolarea socială este cea mai bună măsură pe care o putem lua în momentul de față pentru a preveni colapsul sistemului medical – mai ales că se anunță a fi o măsură temporară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter