Tot ce trebuie să știi despre blefaroplastie înainte să recurgi la această procedură

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 iunie 2022, 17:40

Blefaroplastia este o intervenție estetică foarte căutată, dar este esențial ca pacienții care apelează la ea să înțeleagă avantajele și restricțiile din spatele acesteia.

Chiar și persoanele care au probleme cu vederea doresc uneori să apeleze la blefaroplastie, însă nu știu în ce condiții se poate face această intervenție. Iulia Muraru, Medic Specialist în Chirurgie Plastică Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Spitalului Zetta, a explicat care sunt avantajele blefaroplastiei și care sunt restricțiile pentru anumiți pacienți. 

Care sunt temerile pacientelor înainte de a apela la blefaroplastie?

De regulă pacienții se tem de aspectul postoperator, mai precis de cicatricile postoperatorii. Din fericire, cicatricile postoperatorii de la nivelul pleoapelor devin în timp slab perceptibile, estompându-se, iar ele sunt oricum ascunse în pliul pleoapelor superioare, atunci când vorbim de blefaroplastia superioară.

Care sunt riscurile acestei intervenții?

Ca orice intervenție chirurgicală, blefaroplastia este însoțită de riscul sângerării postoperatorii, riscul apariției de vânătăi și hematoame, riscul de infectare și de apariție a cicatricilor vicioase. În plus, există riscul de afectare a vederii (cel puțin în primele zile postoperator), diplopie, senzație de ochi uscați, ptoza palpebrală, asimetrie.

Un truc simplu care ajută recuperarea, pe lângă recomandările clasice?

Cel mai bine ar fi ca pacientul să își ia cel puțin trei zile libere în care să își acorde timpul necesar pentru recuperare, fără a încerca să grăbească procesul de vindecare. Respectarea unor reguli simple precum aplicarea locală a unor comprese reci, evitarea efortului fizic, evitarea expunerii la soare, urmarea tratamentului postoperator conform indicațiilor medicului sunt rețeta succesului pentru o recuperare facilă.

Ce soluții și recomandări există pentru persoanele care poartă ochelari de vedere sau lentile de contact?

Faptul că purtați ochelari de vedere nu este o contraindicație pentru blefaroplastie, iar în cazul în care purtați lentile de contact este recomandat să evitați să le purtați minim trei săptămâni postoperator.

În ce categorie de vârstă se încadrează majoritatea pacienților care solicită blefaroplastie?

Majoritatea pacienților care apelează la blefaroplastie sunt pacienți trecuți de 40-50 de ani, care sunt interesați predominant de ameliorarea funcțională a vederii prin înlăturarea excesului de piele ce le poate bloca câmpul vizual și la care componenta estetică este un bonus. Însă sunt și pacienți mai tineri de 40 de ani care apelează la intervenția de blefaroplastie superioară deoarece moștenesc acest aspect al pleoapelor „căzute”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter