Anticorpii de lamă ar putea să ne ajute în lupta împotriva coronavirusului

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 07 mai 2020, 16:44
Un nou studiu arată că anticorpii din lame ar putea să ne ajute în lupta cu pandemia de coronavirus.

„Aceștia sunt unii dintre primii anticorpi cunoscuți că pot neutraliza SARS-CoV-2”, a explicat cercetătorul Jason McLellan, de la University of Texas, co-autor al studiului, potrivit Science Alert.

Premisa studiului a pornit de la o cercetare anterioară, de acum patru ani, în care cercetătorii au descoperit că anticorpii unei lame de nouă luni, pe nume Winter, au putut neutraliza virusurile SARS-CoV-1 și MERS-CoV în decursul a șase săptămâni.

Citeşte și: Tulpina coronavirusului care a lovit Europa, mai contagioasă decât cea originală

Winter, care are acum patru ani, s-a dovedit a avea anticorpi capabili să lupte și cu SARS-CoV-2, noul coronavirus care a cauzat pandemia din prezent. Secretul anticorpilor de lamă stă în mărimea lor mică, ce le permite să se conecteze cu anumite părți ale virusului mult mai ușor.

Oamenii de știință sunt plini de speranțe că un tratament cu anticorpi ar putea să fie soluția. „Vaccinurile trebuie făcute cu o lună sau două înainte pentru a oferi protecție”, a zis McLellan. „Cu terapiile cu anticorpi, oferi în mod direct cuiva anticorpii de protecție, așa că imediat după tratament ar trebui să fii protejat. Anticorpii ar mai putea fi folosiți și pentru a trata pe cineva care este deja bolnav pentru a slăbi severitatea bolii”.

Foto: 123rf.com, shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter