Epidemiologul-șef din SUA: „Efectele pe termen lung ale COVID-19 la tineri pot fi problematice”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 august 2020, 13:18

Anthony Fauci, epidemiolog-șef SUA și coordonator al acțiunilor de combatere a pandemiei COVID-19 din SUA a explicat că efectele noului coronavirus la tineri pot fi mai periculoase decât s-ar crede.

„Am face bine să fim atenți când spunem că tinerii care nu ajung la spital sunt bine, să îi lăsăm să se infecteze, e bine”, a zis Fauci, potrivit CNN, citat de Libertatea. „Nu, nu este bine. La indivizii care sunt tineri și în general sănătoși, care nu necesită spitalizare, dar se îmbolnăvesc și devin simptomatici, suficient cât să stea în pat o săptămână, două sau trei și apoi se fac bine și scapă de virus – ei au simptome reziduale timp de săptămâni sau luni”.

Citește și: Declarațiile unui medic român din Marea Britanie despre situația din România: „Părerile medicale sunt spurcate de oameni care nu au nicio legătură cu medicina”

Fauci a spus că mulți tineri vindecați de COVID-19 „au o proporție mare de anomalii cardiovasculare în mod substanțial, dovezi ale miocarditei, conform RMN și tomografiilor, dovezi ale cardiomiopatiilor în curs de dezvoltare”. A ținut să adauge: „Aceștia sunt oameni care se presupune că s-au recuperat de COVID-19”.

În plus, epidemiologul a mai zis: „Vă voi garanta că dacă vom avea din nou această conversație, în șase luni de la un an de aici, vom reconsidera literatura de specialitate care vorbește despre efectele vătămătoare pe termen lung ale pacienților nespitalizați”, a mai explicat epidemiologul-șef din SUA”.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter