Alternative sănătoase la pâinea albă

De Diana Zagrean, pe

Tot auzim că pâinea albă nu este sănătoasă, că făina albă este prea procesată şi că ne cauzează probleme de sănătate din cele mai diverse. Iată câteva alternative sănătoase la pâinea albă, indiferent dacă îţi place să faci pâine în casă, sau vrei să o cumperi gata făcută.
 

Pâine din făină integrală

Pâinea din făină integrală este o alternativă sănătoasă la pâinea albă. Nu numai că are mai mulţi nutrienţi, dar are şi o textură mai plăcută şi un gust mai bogat. Dacă vrei să reduci numărul de calorii din pâine, înlocuieşte jumătate din cantitatea de făină albă cu făină integrală atunci când faci pâine în casă. Pe piaţă există tot felul de premixuri de făinăintegrală, astfel că poţi să încerci mai multe şi să vezi care este preferata ta.

Pâine din făină de ovăz

Făina de ovăz face ca pâinea să aibă un gust foarte rustic, care îţi aduce aminte de pâinea de la ţară, de la bunici, pe care o mâncai cu lapte proaspăt muls de la vacă. Textura pâinii cu făină de ovăz este mai pufoasă şi mai elastică. Înlocuieşte doar un sfert din făina albă pentru o pâine cu făină de ovăz şi vei obţine rezultate optime. Făina de ovăz adaugă dulceaţă, proteine şi mult mai puţine calorii pâinii făcute în casă.

Pâine cu făină de quinoa

Dacă vrei să ai parte de mai mulţi nutrienţi şi mai puţine calorii în pâinea ta de zi cu zi, adaugă făină de quinoa. Conţine multe proteine, care te ajută să câştigi masă musculară şi să pierzi din grăsime. Quinoa este făina cu cele mai multe proteine din toate tipurile de făină folosite pentr pâine. Se digeră uşor şi este foarte hrănitoare, iar dacă o faci în casă, poţi înlocui doar un sfert din cantitatea de făină albă pentru o pâine.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter