Alternativa delicioasă pentru vegetarieni la drobul de Paște – iată cum îl prepari

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 aprilie 2021, 11:20
Drobul este una dintre mâncărurile tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște. Fiind însă un preparat pe bază de carne, cum se pot bucura persoanele cu diete vegetariene de el?

Cel mai adesea, drobul se prepară cu ficat și alte organe. Din fericire, există și alte variante de pregătire a acestui preparat tradițional, potrivite chiar și pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană.

Proteinele vegetale pot înlocui cu succes proteinele animale. Cele mai bogate surse de proteine vegetale sunt: ciupercile, năutul, lintea, soia, fasolea, tofu și orezul. Pe baza acestora, se pot recrea nenumărate feluri de mâncare care conțineau, la origini, carne.

O rețetă delicioasă de drob este cel pe bază de legume și ciuperci. Ingredientele sunt simple, sănătoase, iar multe dintre ele probabil le ai deja în bucătărie.

Cum prepari un drob vegetarian pe bază de legume și ciuperci

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 cepe, 2 căței de usturoi (sau mai mulți după gust), 3 morcovi mici, 1 țelină, 2 cartofi mari, 1 cană de orez, 250 g ciuperci, 100 g măsline verzi, 50 g pesmet, pătrunjel după gust.

Orezul se pune la fiert cu două căni de apă. Când începe să fiarbă, se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute, fără a lua capacul. Mai apoi, se lasă alte 10 minute acoperit, după ce s-a închis focul.

Între timp, cartofii se spală și se lasă la fiert în coajă. Când aceștia au fiert, se curăță de coajă și se pisează cu o furculiță sau un instrument special pentru piure.

Ceapa și usturoiul se taie cubulețe și se călesc cu puțin ulei de floarea soarelui. Când ceapa devine translucidă, se adaugă ciupercile tocate mărunt și se lasă 15 minute, amestecând constant.

Țelina și morcovii se dau pe răzătoare, iar măslinele se taie mărunt, împreună cu pătrunjelul. În bolul în care au fost pisați cartofii, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă foarte bine, până obținem o compoziție omogenă.

Drobul se așază în tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt și se dă la cuptor până devine auriu. Mai apoi, se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Se dă la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a-l tăia în felii, pentru a evita ca acesta să se rupă.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter