Alimentele care „ucid ușor”, consumate zilnic de români

De Oana Savin, pe
Specialiștii nu le recomandă și spun că pun în pericol viețile oamenilor, dar românii le consumă zilnic. Este vorba despre alimentele ultraprocesate care nu mai conțin aproape niciun element nutritiv natural.

Deși știu că sunt nesănătoase, românii continuă să le cumpere, majoritatea din comoditate sau din lipsă de temp. Cei care aruncă un ochi pe etichetele produselor sunt puțini.

Alimentele ultraprocesate sunt produsele care trebuie să treacă prin mai multe stadii de preparare. De exemplu, parizerul trebuie mărunțit, uscat. Fiert și afumat pentru a fi pregătit corect. Potrivit spacialiștilor, cu cât alimentele trec prin mai multe procese de preparare, cu atât pierd mai mulți nutrienți.

Dacă nu avem vitaminele, organismul se îmbolnăvește, iar vitaminele se distrug la temperaturi de peste 70 de grade și noi trebuie să le luăm de undeva și nu le putem lua decât din alimente care nu sunt în stare crudă sau mai puțin procesate”, a spus Nastasia Belc de la Institutul pentru Bioresurse Alimentare.

Aceste produse au în compoziție și foarte mult zahăr, aditivi alimentari, dar și grăsimi hidrogenate, avertizează experții.

Boala cardiovasculară, diabetul, obezitatea, cresc de trigliceridele, colesterol, caria dentară în special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave şi de la vârste mici începând cu aceste boli şi expuşi la aceste boli, la fel, risc de boli degenerative de la vârste foarte mici. Aceste alimente ultraprocesate, ucid uşor”, a explicat medicul nutriționist Lygia Alexandrescu pentru Digi 24.

Medicii nutriționiști recomandă românilor să consume mâncare gătită acasă și să evite alimentele de tip fast food sau cele care trec prin mai multe procese de preparare.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter