Alimente care nu se congelează niciodată. Tu le știai pe toate?

De Unica.ro, pe

Există alimente care nu se congelează niciodată, altfel riscă să își piardă proprietățile. Tu știi care sunt acestea?

De regulă, congelarea este utilă atunci când vrei să conservi anumite alimente, pentru a le mânca mai târziu. Dar există și alimente care nu se congelează vreodată, altfel își pierd proprietățile: textura, gustul sau mineralele și vitaminele. Ele trebuie ținute fie la frigider, fie într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui, după cum arată Fanatik.

Alimente care nu se congelează

Pe lista ingredientelor care nu se congelează vreodată intră anumite legume, fructe și cereale, precum și mierea. Mai jos găsești acele alimente care nu se congelează:

  • roșiile nu trebuie congelate, pentru că își vor pierde textura și gustul;
  • legumele bogate în apă (de tipul castraveților, țelinei, salatei) își pierd textura crocantă și gustul dacă stau la congelator;
  • salatele pe bază de maioneză se pot separa dacă sunt congelate;
  • maioneza și dressingurile pentru salată trebuie ținute doar la frigider, dacă nu vrem să se separe;
  • fructul de avocado se strică ușor odată pus la congelator;
  • mierea se îngroașă și se cristalizează atunci când este supusă la temperaturi sub zero grade;
  • pastele fierte sau orezul nu se congelează, pentru că vor fi exagerat de moi la dezghețare;
  • gălbenușurile de ou nu se congelează;
  • cartofii întregi și cruzi devin apoși și moi dacă stau la congelator.

Citește și: Cum păstrezi zarzavaturile iarna. Cele mai simple metode

Citește și: Negresă rapidă și sănătoasă, gata în 5 minute – care este ingredientul secret

Citește și: Care este diferența dintre salata de boeuf și salata à la russe

Citește și: Cele mai hrănitoare fructe uscate. Beneficiile și proprietățile lor

Reguli de congelare

Există însă și destule alimente pe care le poți congela fără griji, pentru că ele vor rezista bine la temperaturi de îngheț și vor fi la fel de gustoase și când le vei decongela. Iată care sunt acestea:

  • pâinea poate sta la congelator până la o lună;
  • cozonacul și prăjiturile fără cremă sau glazură rezistă și șase luni la congelator;
  • peștele proaspăt poate fi congelat, dar nu mai mult de șase luni;
  • carnea proaspătă de pasăre, porc sau vânat poate sta până la nouă luni în congelator, pe când cea de vită și miel rezistă până la un an;
  • lactatele (de la unt la brânzeturi tari) pot sta până la șase luni la congelator;
  • albușurile de ou se congelează maxim cinci luni;
  • legumele pot fi congelate doar dacă au fost blanșate (adică opărite) în prealabil.

Indiferent ce congelezi, este important să folosești ambalaje rezistente și impermeabile, pe care să notezi data la care au fost congelate alimentele, pentru a ști pe care le poți consuma mai întâi. Mai mult, este indicat să decongelezi alimentele la frigider. Atunci când le dezgheți la temperatura camerei, există riscul ca microorganismele să le atace. După decongelare, ele se consumă la maxim 24 de ore.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter