Alimente care te vor menține în formă în această vară

De Consuela Stratulat, pe

O alimentație sănătoasă este esențială pentru un trup frumos și plin de energie. Află ce produse ar trebui să consumi în această vară, pentru a fi în formă.
Sucul de sfeclă roșie crește rezistența la efort. Cercetătorii au constatat că această rădăcină îți dă mai multă energie decât orice alt supliment și chiar decât cafeaua. Consumă-l cu regularitate, mai ales că găsești sfeclă roșie tot anul.
O linguriță de miere în fiecare dimineață te va umple de energie. Specialiștii spun că această substanță naturală stabilizează nivelul zahărului și al insulinei din sânge pentru o lungă perioadă de timp.
Afinele au efect antiinflamator. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Appalachian au efectuat un studiu și au constatat că persoanele care au mâncat afine zilnic, timp de șase săptămâni, au căpătat un sistem imunitar mai puternic, întrucât afinele cresc numărul celulelor albe din sânge. Este important să știi că proprietățile lor sunt valabile și după ce sunt congelate.
Cireșele reduc durerile și mențin organismul sănătos, așa că nu ezita să le consumi.
Omega 3 din somon aduce numeroase beneficii organismului, de la reducerea riscului apariției bolilor de inimă până la prevenirea diabetului. În plus, grăsimile din pește cresc masa musculară, așa că nu ezita să mănânci somon de câteva ori pe săptămână.

Fructele te mențin în formă și îți asigură o sănătate de fier

Pepenele reduce durerile musculare, datorită citrolinei, o substanță naturală, care îmbunătățelte funcțiile arteriale și reduce tensiunea arterială. Cercetătorii spanioli spun că sucul de pepene este la fel de benefic pentru organism.
Rodiile sunt bogate în antioxidanți și îmbunătățesc activitatea cerebrală. Un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Texas a constatat că aceste fructe ajută și la refacerea mușchilor. Chiar dacă iarna este sezonul rodiilor, le găsești pe piață și în această perioadă.
Ciocolata neagră este o armă extrem de puternică împotriva stresului. Câteva pătrățele pe zi îți vor da energie și vor crește nivelul de antioxidanți din sânge.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter