Ce alimente te ajută să eviţi infecţiile vaginale şi urinare

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 16:27

Ştii, deja, ce să mănânci pentru o minte şi o inimă sănătoase, dar ai idee ce alimente sunt indicate, pentru a avea un vagin sănătos? Oricine a avut o infecţie sau o iritaţie în acea zonă ştie disconfortul şi durerea care pot apărea, aşa că ne-am gândit să îţi spunem ce alimente te ajută să te fereşti de aceste situaţii.
Iaurtul ce conţine culturi vii ori suplimentele probiotice te ajută să previi infecţiile vaginale şi vaginita bacteriană. Probioticele sunt microorganisme vii, numite şi „bacterii prietenoase”, care luptă împotriva infecţiilor cauzate de bacteriile rele şi menţin sănătatea aparatului digestiv. Uneori sunt adăugate în iaurt, se găsesc în varza murată, dar şi sub formă de suplimente. Cele din familia lactobacillus sunt cele mai folosite. Cu toate acestea, nu există dovezi ştiinţifice că probioticele din alimente într-adevăr ajută, studiile în acest sens fiind în desfăşurare. Oricum, cel mai eficient mod de a beneficia de probiotice nu este să le mănânci. Numeroase cercetări arată că ovulele ce conţin lactobacillus ajută la tratarea vaginitei bacteriene.

Zahărul în exces te face mai sensibilă la infecţiile vaginale

Infecţiile vaginale sunt foarte comune. Aproximativ 75% dintre femei se vor confrunta cu una la un moment dat. Sunt multiple cauze care duc la aceste afecţiuni, inclusiv sarcina, antibioticele ori consumul ridicat de zahăr. Specialiştii susţin că bacteria se hrăneşte cu zahăr şi creşte.

Merişoarele nu previn infecţiile urinare

Deşi merişoarele sunt benefice pentru vezica ta urinară, nu te vor scăpa de infecţiile urinare. Cercetătorii studiază impactul pe care aceste fructe îl au asupra infecţiilor urinare de sute de ani, concentrându-se pe potenţialul lor de a preveni bacteria E-coli să ajungă în tractul urinar. Ultimele cercetări au dezvăluit că merişoarele nu sunt eficiente în prevenirea acestei afecţiuni. Chiar dacă fructele pot ţine bacteria departe de pereţii vezicii urinare, nu sucul de merişoare trebuie recomandat pentru prevenirea infecţiei urinare. Specialiştii susţin că vei ţine problema departe dacă vei merge la toaletă după sex, vei purta lenjerie din bumbac şi vei bea apă.

Cafeina, alcoolul, ciocolata şi îndulcitorii artificiali îţi irită vezica

Dacă ai probleme cu vezica urinară, ar trebui să eviţi cafeina, alcoolul, histamina, îndulcitorii artificiali sau nitraţii. Chiar dacă nu ai o afecţiune a vezicii, dacă mergi la baie mai des decât restul, ar trebui să elimini aceste produse din alimentaţie.

Usturoiul sau curry dau vaginului un miros urât

Vaginul nu va mirosi niciodată a trandafiri, dar anumite alimente influenţează mirosul care vine din acea zonă. Dacă mănânci sparanghel, usturoi sau curry, mirosul lor puternic se va simţi şi în zona vaginală. Ştii mitul potrivit căruia usturoiul introdus în vagin te scapă de infecţii? În realitate, orice obiect străin introdus acolo poate cauza complicaţii.
Carnea de vită are acelaşi efect ca usturoiul sau curry: te face să transpiri mai mult şi îţi dă un miros neplăcut. Poţi simţi asta la două ore după ce ai consumat friptura ta preferată. În plus, carnea de vită îţi dă peste cap nivelul PH-ului vaginal.

Ananasul dă un miros plăcut vaginului

Nu există dovezi ştiinţifice care să dovedească asta, însă potrivit unor vorbe din popor, ananasul dă vaginului un gust mai bun şi îl face să miroasă mai bine. Specialiştii atrag, însă, atenţia că, dacă simţiţi un miros diferit şi neplăcut din acea zonă, trebuie să vă adresaţi medicului, pentru că poate fi vorba despre o problemă medicală.

Apa lubrifiază membranele şi elimină mirosul

Vaginul este acoperit de mucus şi cu cât este mai hidratatat, cu atât mai sănătoase vor fi aceste membrane. Şi în timp ce unele alimente pot provoca un miros plăcut, apa va repara lucrurile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter