Ești obosită tot timpul? S-ar putea să ai o infecție urinară asimptomatică

De Adina Radu, pe
Maryjane Mashunkashey în vârstă de 63 ani se simțea mereu obosită. Își făcuse analize peste analize și nimeni nu îi putea spune de ce se simte așa.

Femeia a început să observe că se simte extrem de obosită într-o vacanță când ajunsese să își dorească să tragă câte un pui de somn din ce în ce mai des, așa că a mers la medic, al urgență.

Medicul de gardă i-a spus că e vorba de o infecție urinară. Maryjane era șocată, nu avea niciun alt simptom care ar putea indica o astfel de infecție. Totuși testul de urină nu mințea, femeia avea o infecție urinară asimptomatică.

Ce este infecția urinară asimptomatică

Dacă infecțiile urinare obișnuite se manifestă prin urinări frecvente, senzația de urinare, o vezică urinară dureroasă, infecțiile urinare tăcute sau asimptomatice apar la persoanele mai în vârstă și nu au simptome.

Unii medici sunt de părere că simptomele unei infecții urinare obișnuite arată că sistemul imunitar al pacientului luptă împotriva bolii, pe când sistemul imunitar al unei persoane vârstnice este precar și de aceea simptomele nu există.

Maryjane Mashunkashey a avut un singur simptom – oboseala, semn că organismul ei lupta cu infecția.

Cum prevenim infecția urinară

Medicul lui Maryjane i-a sugerat să ia, în fiecare seară 1000 mg de vitamina C și femeia nu a mai suferit de infecții urinare de ani de zile.

Sursa foto 123rf

Citește și 5 mituri despre infecția urinară

Citește și Sucul care te ajută să tratezi infecţia urinară

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter