5 alimente care te ajută în dietă: cum să te simţi sătulă mai mult timp

De Sandra S., pe

Obezitatea poate pune multe probleme sănătăţii, iar sportul nu este de ajuns pentru a scăpa de kilogramele în plus. Ai nevoie de o dietă echilibrată care să te ajute să slăbeşti, iar alimentele care te ţin sătulă mai mult timp sunt cele mai potrivite. Ce să mănânci:

Ouă

Ouăle sunt pline de protein sănătoase şi te pot ajuta să consumi mai puţine calorii de-a lungul unei zile, dacă le mănânci la micul dejun. Dimineaţa poţi mânca două ouă fierte cu un pic de brânză slabă sau o omletă cu legume, tot din două ouă.

Supă de boabe

Boabe de fasole, linte sau mazăre, toate sunt foarte săţioase, mai ales dacă le faci supă. Aportul în plus de apă, pe lângă cel de fibre, te va face să te simţi sătulă mai multe ore. Ca gustare îţi poţi face o salată cu boabe negre sau roşii de fasole, fierte.

Smochine proaspete

Sunt bune pentru momentele când ţi-e poftă de ceva dulce, dar şi pentru că sunt bogate în fibre care încetinesc eliberarea zahărului în sânge. Le poţi consuma şi la prânz, cu o felie sau două de brânză de capră şi două-trei nuci.

Suc de fructe

Pentru un suc sănătos, fără zahăr adăugat, ar trebui să-l faci în casă. Îţi va potoli apetitul pentru mai multe ore dacă pui în amestec câteva fructe – de preferat căpşune sau banane – alături de un iaurt sau lapte slab. Adaugă totul în blender şi consumă pe post de gustare.

Cartof copt

De cartofi se spune mereu că nu ar fi buni în diete, însă din contră, ar putea chiar să te ajute în lupta cu kilogramele în plus. Nu îi combina cu carne sau alte produse, ci mai degrabă mănâncă-i simpli sau cu o felie subţire de brânză slabă. Copţi sau fierţi, sunt la fel de buni ca să te ţină sătulă mai multă vreme.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter