Alimentaţie: Ce mănânci dacă ai probleme cu ficat, bilă și rinichi?

De Libertatea pentru femei, pe

După o iarnă grea, ficatul este încărcat cu toxine și poate de aceea te simți obosită. Așa că a venit momentul pentru o detoxifiere. Cu această ocazie, bila va fi și ea curățată, iar rinichii vor funcționa din nou la capacitate maximă.
Pentru început, bea trei căni cu ceai de păpădie pe zi. Capsulele cu armurariu ajută la regenerarea ficatului, fiind un foarte bun tonic hepatic. Pe lângă asta, ajută la creșterea imunității și susțin activitatea renală. Dacă nu ai hiperaciditate stomacală sau hemoroizi, mai poți folosi în alimentație tumeric (condiment din care se prepară sosul curry). Mișcarea este și ea importantă. Mergi în pas alert în aer liber. Ar fi bine să faci asta o oră pe zi, dar și o jumătate de oră poate fi de folos. Nu trebuie să fie ceva special. De exemplu, poți coborî din autobuz cu trei-patru stații mai devreme de a ajunge la destinație.

► Fructe și legume, la discreție

Legumele și fructele nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Profită din plin de trufandale: ridichi de lună, urzici, ștevie, leurdă ceapă verde etc. Include și mere, kiwi, cartofi și salată verde. Totodată, ar fi bine ca o săptămână să renunți la carne și ouă, care încarcă organismul de grăsimi animale. Pentru o bună funcționare a intestinului, ai mare nevoie de bacteriile „bune”. Acestea se găsesc în iaurt sau murături. O combinație bună este iaurtul cu mere rase, care aduce un plus de vitamina C. Pentru gust, poți adăuga o linguriță de miere.

► Ceaiuri diuretice

Rinichii au funcția de a strânge toxinele adunate în sânge și de a le elimina prin urină. Cu cât aceasta este mai închisă la culoare, cu atât există mai multe „deșeuri” în organism. De aceea, este bine să bei suficiente lichide (apă, ceai de plante neîndulcit). Cele mai indicate sunt cele de urzică, splinuță și fructe de ienupăr.

DIETĂ ÎN HEPATITĂ

„În hepatită, este recomandată o dietă care să cuprindă orez, grâu, porumb, mei, supă de fasole boabe, de ridichi uscate, de legume, ouă răscoapte, papaya, dovlecei, castraveţi, banane, grepfrut, smochine, cireşe, alte fructe dulci, glucoză sau sucuri dulci de fructe. Toate alimentele se vor prepara prin fierbere, de preferinţă în abur. Sunt cu desăvârşire interzise mâncărurile grase (inclusiv laptele, untul, uleiul, iaurtul, caşcavalul), piersicile, băuturile alcoolice, ceaiul, cafeaua, băuturile fierbinţi, ardeiul iute, îngheţata, nucile şi arahidele”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter