Tratamente împotriva sinuzitei

De Libertatea pentru femei, pe

De multe ori, frumuseţea iernii e umbrită de câte un guturai rebel, de o gripă nesuferită sau, şi mai rău, de crize de sinuzită! De-acum nu va mai fi aşa. Citeşte şi ia aminte!
Te doare capul, mai ales fruntea, îţi curge încontinuu nasul care se încăpăţânează să nu se desfunde cu niciun chip, nu mai ai poftă de mâncare, nu poţi să te concentrezi, ai febră, ameţeşti…S-ar putea să nu fie vorba doar despre o banală răceală,  tratată mai mult cu… indiferenţă decât cu pastile, ci de o sinuzită în toată regula. Din fericire, ai posibilitatea de a lua câteva măsuri de prim-ajutor, însă este imperios necesar să nu amâni vizita la medic. Căci boala asta nu dispare uşor şi se cronicizează în cele mai multe dintre cazuri. Iar dacă ştii că te numeri printre fumătoare, dacă obişnuieşti să mergi des la piscină sau să consumi multe lactate zilnic, ai toate „şansele” să-ţi faci şi mai mult rău, în special în sezonul rece.
Înainte de a afla remediile împotriva sinuzitei trebuie să ştii că tratarea acestei boli nu e deloc „floare la ureche”. Durează destul de mult tratamentul, iar recidivele pot apărea când te aştepţi mai puţin.

Paza buna trece primejdia rea

Ca să eviţi o inflamare cronică a sinusurilor e absolut necesar să tratezi ca la carte orice răceală sau alergie. Pentru ameliorarea durerilor, un prosop călduţ ţinut pe frunte poate face minuni. Aerul uscat din casă, pe timpul iernii, este iritant. Aşa că  investeşte în sănătatea ta şi ia-ţi un umidificator de cameră. Bea multă apă şi consumă fructe şi legume proaspete. Şi mai e ceva. Te-ai întrebat vreodată de ce chinezii nu suferă de aşa ceva? Îţi spun eu: pentru că masajul feţei şi presopunctura nu-i lasă să se îmbolnăvească. E important însă ca acestea să fie făcute zilnic, la ore fixe.

Chiar dacă ţi se pare că te-ai vindecat pe moment, nu amâna vizita la medic!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter