Alexandru Rafila: Până la sfârșitul lunii martie probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că este posibil ca până la finalul lunii martie să revenim la normalitate, adică să nu mai avem nevoie de starea de alertă.

Alexandru Rafila este de părere că până la finalul lunii martie, dacă situația epidemiologică va permite, vom reveni la normal și nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de alertă.

Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru, a spus ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

Totodată, acesta a precizat că această ipoteză nu este un angajament, iar lucrurile se pot schimba.

Sunt ipoteze de lucru. Nu se poate nimeni angaja. Modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil și biologia este o știință care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situația în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic și să avem o discuție foarte serioasă încât fiecare să știe ce are de făcut.

Aici am discutat și mi s-a părut extrem de important: toți reprezentanții diverselor sectoare economice sunt conștienți că succesul revenirii la normal depinde de modul în care se vor comporta ei și, bineînțeles, populația, a completat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Vârful valului 5 ar putea fi atins în luna februarie

Ministrul Sănătății a atras atenția că în intervalul 10 – 15 februarie vom asista la un vârf al acestui val pandemic, când se va înregistra un număr mare de cazuri de COVID-19, posibil și peste 50.000 pe zi.

Citește și: Ce se află acum în locul în care a murit Răzvan Ciobanu

Numerologie: Numere cu noroc, numere cu ghinion

Doi frați din Brăila au făcut copii împreună. Ei riscă 5 ani de închisoare pentru incest

Deea Maxer s-a reprofilat. Cum a ajuns să câștige până la 3000 de euro lunar

Avem încă în față încă circa 10 zile dificile. (…) Sunt situații diferite de la județ la județ, dar atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit și cu resurse terapeutice, și cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital și, lucrul care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenție tuturor pacienților. Nu mai facem acea greșeală o consider majoră în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale, a transmis acesta.

Personal nu cred că vom ajunge la 70.000 de cazuri înregistrate zilnic, dar probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri în câteva dintre zile, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter