Alexandru Rafila: Presiunea pe spitale, mai scăzută decât în valul 4

De Unica.ro, pe

Alexandra Rafila susține că presiunea pe spitale nu mai este atât de mare ca în valul patru. România se confruntă totuși cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că „presiunea pe spitale nu mai e similară cu ce s-a întâmplat în valul 4, e mai mică.” Totodată, aceasta a mai spus că 3.000 de medici de familie au acceptat să testeze persoanele care prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Presiunea pe spitale nu mai e similară cu ce s-a întâmplat în valul 4, e mai mică, iar operaționalizarea în această săptămână a celor 230 de centre de evaluare și extinderea testării, sperăm la dublarea numărului de teste la medicii de familie – ieri 3.000 de medici de familie încheiaseră contracte pentru testare – sperăm să nu mai ducă la supraaglomerarea spitalelor.

În general, 60% din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate, 40% la persoane vaccinate, a declarat Rafila, potrivit Digi24.

Alexandru Rafila: Avem 337 de copii internați, ieri au fost 338

Nici în cazul copiilor testați pozitiv cu COVID-19 situația locurilor din spitale nu mai este una critică.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție după acuzațiile Silvanei Peng la adresa lui Laurențiu Reghecampf

Irina Tănase, aproape de nerecunoscut după despărțirea de Liviu Dragnea

Asiana Peng, despre declarațiile mamei sale la adresa iubitei lui Laurențiu Reghecampf: „Am rămas mască”

Loredana Groza și Nick Casciaro, primele declarații despre relația lor

Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și ATI în cazul copiilor. Nu menținem școlile deschise cu orice preț. Avem 337 de copii internați, ieri au fost 338. Deci cu unul mai puțin ca ieri în ciuda numărului mare de cazuri de azi, a precizat ministrul Sănătății.

Amintim că în România în ultimele 24 de ore au fost confirmate 16.760 de cazuri de COVID-19, cu peste 8.600 mai mult decât în ziua anterioară.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter