Alexandru Rafila, despre persoanele nevaccinate împotriva COVID-19: În perioada următoare, este puţin probabil să nu contracteze boala

De Unica.ro, pe

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la ce se va întâmpla în perioada următoare cu persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19.

În ceea ce privește varianta Delta, Alexandru Rafila, asemeni altor specialiști, atrage atenția că este foarte greu să nu te infectezi pentru că „această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, potrivit news.ro.

Citește și: O femeie nevaccinată gravidă în șapte luni a murit de COVID-19, după ce s-a tratat singură acasă o săptămână

CNCAV: Vaccinul anti-COVID-19 poate fi făcut împreună cu cel antigripal

INSP: Numai 1,3% dintre persoanele vaccinate s-au infectat cu COVID-19

Focar COVID-19 într-un spital de oncologie din Iași: 27 de părinți și copii, infectați

Alexandru Rafila, despre importanța vaccinării împotriva COVID-19

Medicul a precizat că cifrele Institutului de Sănătate Publică sau din alte ţări demonstrează că „ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică”.

De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala, a explicat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 10.400 de cazuri noi de COVID-19. 211 persoane și-au pierdut viața. La secțiile ATI sunt internaţi 1.603 pacienţi, 31 dintre aceștia fiind copii. În București, 2.818 persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter