Alexandru Rafila: Certificatul digital expiră la 1 februarie pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 ianuarie 2022, 13:33

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a amintit că persoanele care nu și-au făcut doza booster a vaccinului împotriva COVID-19 în termen de 9 luni de la rapel vor rămâne fără certificatul digital de la 1 februarie.

Alexandru Rafila a explicat într-o emisiune de la Europa FM că persoanele care și-au făcut cele două doze de vaccin împotriva COVID-19 în urmă cu nouă luni vor trebui să facă și doza booster până la 1 februarie, altfel le vor expira certificatele digitale.

Ministrul Sănătății a menționat faptul că aceasta este o directivă europeană pe care și România va trebui să o aplice.

S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării, a explicat acesta.

Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză, a mai spus el.

Citește și: Sinead O’Connor, apariție șocantă la funeraliile fiului său

Mircea Badea, dialog acid cu un polițist care nu purta mască: „O să-l sun pe Raed Arafat!”

Saveta Bogdan, amor ca-n adolescență la 76 de ani. Ce cadou i-a făcut iubitul de ziua ei

Kate Middleton a purtat cercei în valoare de 13 lei la primul eveniment public al anului

Alexandru Rafila: Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică

Totodată, Alexandru Rafila a afirmat că 2022 ar putea fi anul în care se va încheia pandemia de COVID-19.

Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron.

E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter