În fiecare an peste 8.000 de românce îşi măresc sânii

De Unica.ro, pe

Chirurgia estetică a devenit în ultimii ani, vedeta procedurilor de înfrumuseţare preferate de românce.
Într-un studiu realizat în 2012 de către Societatea Internaţională a Chirurgilor Plasticieni (ISAPS), România se situează pe locul 17 în ceea ce priveşte numărul de operaţii estetice la 1.000 de locuitori. Ţara noastră a depăşit ţări veterane precum Marea Britanie, Rusia, Argentina, China sau Thailanda.
Tot în acelaşi studiu este relevat faptul că în ultimii doi ani în România s-au realizat peste 180.000 de operaţii estetice, cele mai căutate fiind implanturile cu silicon la care au apelat în jur de 15.000 de femei. În topul preferinţelor se regăseşte şi liposucţia, blefaroplastia (chirurgia estetică a pleoapelor), rinoplastia şi intervenţia de ridicare a sânilor.

Ce spun chirurgii esteticieni români despre asta?

“În ultimii ani chirurgia estetică a căpătat un trend ascendant, datorită faptului că româncele sunt din ce în ce mai informate despre acest subiect şi sunt conştiente de schimbările pozitive la nivel fizic şi psihic oferite de o astfel de alegere.
Din 10 paciente care trec pragul cabinetului meu, 7 dintre ele îşi doresc o mărire de sâni, însă sunt dispuse să aleagă şi alte intervenţii cum ar fi vibroliposuctia, abdominoplastia, liftingul facial, injectările cu acid hialuronic şi/sau botox. Astfel de operaţii asociate sunt din ce în ce mai căutate, deoarece prezintă câteva avantaje bine definite: schimbarea la nivel fizic este spectaculoasă, anestezia se face o singură dată şi timpul de recuperare post operator scade semnificativ.”, mărturiseşte chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover.

Despre operaţiile asociate

Aflate pe locul 7 în topul preferinţelor româncelor în materie de proceduri de remodelare corporală, operaţiile asociate au de cele mai multe ori la bază, mărirea sânilor cu implant de silicon, la care se adaugă intervenţii precum lipoaspiraţia taliei, rinoplastia, implantul de gambă, liftingul mamar sau injectarea de acid hialuronic în buze şi/sau pomeţi.
Acest gen de intervenţii au căpătat o notorietate pozitivă datorită faptului că într-un timp scurt se poate interveni asupra mai multor părţi ale corpului, schimbarea finală fiind una intradevar de impact.
Chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, adaugă: “Deşi majoritatea pacienţilor sunt tentaţi să opteze pentru mai multe intervenţii chirurgicale estetice în acelaşi timp, medicul este singurul care poate lua o decizie finală în ceea ce priveşte acest aspect, deoarece totul este condiţionat de starea de sănătate a pacientului şi de complexitatea intervenţiilor ce vor fi asociate.
După o examinare în detaliu şi o analiză amănunţită a motivelor pentru care pacinetul doreşte aceste intervenţii, chirurgului estetician îi revine decizia finală de a duce sau nu la bun sfârşit procedurile alese de către pacient”.
Nici bărbaţii români nu se sfiesc să intervină cu mici modificări asupra trăsăturilor native şi mulţi dintre ei recunosc acest lucru public, precum vedete ca Mihai Mitoşeru, Cătălin Botezatu sau Mihai Trăistariu.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter