7 gesturi periculoase pentru sănătate, pe care le-ai făcut în ultima oră

De Consuela Stratulat, pe

Nu îţi dai seama, dar îţi pui sănătatea în pericol de la prima oră a dimineţii. Află care sunt cele mai comune şapte greşeli pe care le faci în fiecare zi şi care pot fi sursa unor boli grave.
Îţi atingi frecvent faţa. Oamenii îşi ating faţa de aproape patru ori pe oră, potrivit cercetătorilor de la Institutul Naţional de Sănătate. De ce este acest gest periculos? Pe biroul tău se află de sute de ori mai multe bacterii decât în toaletă, spun cercetătorii de la Universitatea din Arizona, iar când îl atingi şi duci mâna la faţă, creşti riscul de a avea probleme de sănătatea. Acneea este cea mai comună afecţiune care apare în urma acestui gest.

Stai lipită de scaun

Numeroase studii au arătat că, dacă stai prea multe ore la birou, fără să te ridici, îţi pui în pericol sănătatea. Pe lângă faptul că apare riscul de a dezvolta boli ale inimii, diabet sau atacuri cerebrale, cercetătorii de la Universitatea Northwestern susţin că fiecare oră petrecută fără să te ridici de pe scaun creşte cu 50 % riscul de a deveni inapt fizic. În plus, statul pe scaun în exces îţi afectează sănătatea şi dacă faci zilnic exerciţii. Ridică-te în picioare la fiecare 30 – 60 de minute, pentru a rămâne sănătoasă.

Îţi verifici frecvent contul de Facebook

Obiceiul de a-ţi verifica constant contul de Facebook ţi-ar putea afecta serios relaţia. Cercetătorii din Chile au stability că probabilitatea ca o persoană să se gândească să îşi părăsească jumătatea a crescut de două ori în ultimele 12 luni în rândul cellor care folosesc reţelele de socializare. O activitate virtual intensă creşte gelozia între parteneri şi predispune la aventuri.

Iei gustări la birou

Pungile de chips-uri de sub biroul tău nu sunt singura dovadă că ai luat o gustare. Centimetri de pe talie te dau de gol de asemenea. Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au constatat că oamenii care mănâncă în timp ce lucrează consumă mai multe calorii, iar efectul continuă pe toată durata întregii zile. Ia-ţi o pauză şi mănâncă în linişte!

Îţi freci ochii

Frecatul la ochi are legătură cu o boală numită keratoconus, caracterizată prin slăbirea şi deformarea corneei, care cauzează pierderea vederii şi nu poate fi corectată cu lentil de contact sau ochelari, spun specialiştii. În plus, dacă porţi lentile de contact şi te freci la ochi, una dintre ele ar putea rămâne lipită de pleoapă. Nu va rămâne blocată acolo, dart e va deranja suficient înainte să iasă. Adresează-te specialistului dacă ai mâncărimi ale ochilor, îi simţi uscaţi sau simţi un discomfort când porţi lentile de contact.

Ai biroul dezordonat

Felul în care arată biroul tău influenţează starea de sănătate. Într-un studiu realizat la Universitatea din Minnesota, participanţii au fost împărţiţi în două grupuri şi îndrumaţi spre un birou curat şi unul dezordonat. După zece minute, li s-a oferit un măr şi un baton de ciocolată. 67% dintre cei care au stat la biroul bine organizat au ales mărul, în timp ce 80% dintre cei care au stat în dezordine au ales batonul de ciocolată. Un mediu  curat te încurajează să iei decizii mai bune, spun specialiştii.

Amâni mersul la toaletă

Să ignori chemarea naturii, în timpul unei conferinţe importante, nu este cea mai bună decizie, dar ştim că este necesară. Uneori, poţi amâna mersul la toaletă, însă dacă o faci frecvent, poţi avea problem serioase, precum infecţii ale tractului urinar şi ale vezicii. În plus, când încerci să îţi controlezi nevoile fiziologice, rişti să îşi slăbeşti muşchii vezicii şi să ai probleme cu incontinenţa urinară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter