Ceaiul de ghimbir este un alt exemplu de ceai energiyant, antioxidant şi antiinflamator natural. Se recomandă pentru slăbit, răceală, greţuri de dimineaţă, artrită, glicemii oscilante şi chiar pentru prevenirea instalării bolii Alzheimer.
Gustul ceaiului de ghimbir este mult mai plăcut decât cel al lemnului dulce, se aseamănă puţin cu scorţişoara şi merge combinat cu alte plante aromatice şi terapeutice.
Dacă ceaiul este prea aromat, puteţi încerca să radeţi puţin ghimbir crud în limonadă, efectul va fi spectaculos.
Ceai Rooibos
Omologul sudafrican al lui mate, ceaiul rooibos este un energizant natural fără pic de cofeină.
Ca şi în cazul ceaiului mate, rooibos era băutura războinicilor din triburile Africii de Sud, care îl consumau înainte de vânătoare sau lupte cu alte triburi.
Gustul este îmbunătăţit dacă adăugaţi puţin lapte şi miere, iar aroma este plăcută, nu prea puternică.
Este destul de revigorant pentru a înlocui complet cafeaua, fără efecte secundare sau dependenţă.
Sursa foto femeie pahar cola: Shutterstock