5 alimente care îți scurtează viața

De Consuela Stratulat, pe

Nu mai este un secret pentru nimeni că alimentația este extrem de importantă când vine vorba de sănătate. Află ce alimente îți scurtează viața și elimină-le din dietă.
Alimentele procesate, bogate în zaharuri și uleiuri hidrogenate duc la boli cardiovasculare, digestive sau diabet. Aceste afecțiuni reduc calitatea vieții și chiar scurtează viața pacienților.

Fast-food-ul

Fast-food-ul este plin de conservanți, chimicale și grăsimi hidrogenate, substanțe extrem de periculoase pentru sănătatea ta, care duc la boli cardiovasculare. Aceste produse îți blochează arterele și cresc colesterolul rău, avertizează specialiștii. Obezitatea și bolile digestive sunt alte probleme care rezultă din consumul de fast-food.

Zaharurile

Prăjiturile, torturile, bomboanele sau băuturile carbogazoase au un gust bun, dar sunt foarte bogate în zaharuri și nu au nicio valoare nutrițională. Toate aceste produse nu fac decât să te îngrașe. Tractul digestiv lucrează de două ori mai mult pentru a le dizolva, iar produsele bogate în zaharuri duc la diabet, o boală care scade considerabil șansa de viață.

Alimentele procesate

După o zi de muncă, produsele conservate sau congelate sunt cea mai rapidă metodă de a pregăti masa. Aceste alimente sunt, însă, bogate în chimicale, pentru a rezista în termenul de valabilitate mare pe care îl au. Conservanții folosiți în produsele procesate sunt bogați în calorii, dar nu au nicio valoare nutrițională și duc la apariția unor boli grave.

Pâinea albă

Despre pericolul reprezentat de pâinea albă se vorbește de multă vreme. Chiar dacă este unul dintre cele mai cumpărate produse, nu are nicio valoare nutrițională. Pâinea albă conține mult zahăr, iar după câteva ore, îți va fi din nou foame. Numeroase studii au stabilit că persoanele care mănâncă pâine albă sunt mai predispuși la îngrășare pe o perioadă de 12 ani. Ideal ar fi să o înlocuiești cu pâine din cereale integrale ori de câte ori ai ocazia.

Orezul alb

Orezul alb este folosit atât în prăjituri, cât și la foarte multe mâncăruri. Cei mai mulți oameni cred că orezul este sănătos, dar valoarea sa nutrițională depinde de tipul de orez pe care îl alegi. Orezul alb, de exemplu, este la fel de periculos ca pâinea albă. Alege, în schimb, orez brun, care este bogat în fibre, vitamine și nutrienți.
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter