Top 10 alimente pentru sănătatea și frumusețea tenului, părului și unghiilor

De Unica.ro, pe

Crezi că secretul pentru un păr sănătos și pentru un ten strălucitor constă în produsele cosmetice? Nicidecum! Marele secret este dieta de zi cu zi. Nutriționista Lisa Drayer, autoarea cărții The Beauty Diet, spune că aceste alimente te vor face mai sănătoasă, dar și mai frumoasă:
1. Coacăze
Coacăzele au fost clasate de către Ministerul Agriculturii din S.U.A. pe locul 1 ca și activitate antioxidantă, în comparație cu alte 40 de legume și fructe. Antioxidanții din coacăze vor combate îmbătrânirea prematură, așa că, adaugă o ceașcă de coacăze la porția ta zilnică de iaurt sau de cereale cu lapte.

2. Somon sălbatic
Somonul sălbatic – nu de crescătorie – este una dintre cele mai importante surse de acizi grași Omega 3, care mențin pielea suplă și hidratată. Somonul conține, de asemenea, Seleniu, un mineral care protejează pielea de expunerea la soare și Vitamina D,care păstrează oaseleși dinții puternici și sănătoși.

3. Spanac
Spanacul este bogat în substanțe nutritive și antioxidanți. Este o sursă bună de vitamine precum B, C, E, potasiu, calciu, fier, magneziu, și Omega3. De asemenea, conține și luteină, care păstrează ochii sănătoși.
4. Stridii
Sunt o sursă bună de zinc, care ajutăatât la reînnoirea și repararea celulelor pielii, cât și la menținerea sănătății unghiilor, părului și ochilor.
5. Roșii
Roșiile constituie cea mai bună sursă de licopen (antioxidant anti-îmbătrânire). Acesta este mult mai bine asimilat de către organism dacă roșiile sunt procesate. Așadar, fă-ți provizii de sos de roșii conservate, suc de roșii și ketchup.

6. Nuci
E nevoie doar de un pumn de nuci pe zi pentru a te bucura de efectele acestora: piele fină, păr sănătos, ochi luminoșiși oase puternice.
7. Kiwi
Acest mic fruct este foarte bogat în vitamina C și antioxidanți care păstrează pielea fermă, ajută la prevenirea ridurilor și sunt foarte benefici pentru sănătatea oaselor și a dinților.Antioxidanții din kiwi protejează organismul de cancer și boli de inimă.
8. Ciocolată neagră
Ciocolata neagră ajută pielea să rămână hidratatăși catifelată și o protejează de razele soarelui.Contrar credinței populare, aceasta nu produce acnee. O ciocolată neagră de calitate trebuie să aibă o cantitate minimă de 60-70% cacao.
9. Iaurt
O cană de iaurt cu procent mic de grăsimi, conține mai mult calciu decât una de lapte degresat. Iaurtul este benefic pentru postură, unghii și dinți.
10. Cartofi dulci
Cartofii dulci conțin foarte mult beta-caroten, un antioxidant care luptă împotriva îmbătrânirii țesuturilor.
Citeşte şi despre radicalii liberi pe fitness-nutriţie.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter