Află cum îţi influenţează iubitul greutatea!

De Stela Moisescu, pe

Emoţiile trăite de-a lungul timpului, chit că începi o nouă relaţie sau o căsnicie, îşi pun amprenta asupra fizicului tău. Greutatea ta oscilează în funcţie de ceea ce…
… ţi se întâmplă în plan amoros, susţin specialiştii care au studiat legătura dintre kilograme şi sentimente.

Iată când slăbeşti şi când te îngraşi, în funcţie de viaţa ta amoroasă!

Când nu ai un partener, dar eşti în căutare arăţi cel mai bine. De ce? Pentru că faci tot posibilul să atragi privirile sexului opus. Dacă nu eşti implicată într-o relaţie, ai mai mult timp la dispoziţie pentru hobby-uri care te fac să arăţi excelent, cum ar fi jogging-ul sau yoga. Tot atunci te ghidezi după competiţie şi tinzi să îţi impui standarde imposibile de furmuseţe, de aceea investeşti enorm în înfăţişarea ta.

Când eşti la începutul relaţiei cu el: orice debut de relaţie tinde să fie asociat cu o pierdere în greutate. Emoţiile îndrăgostirii îţi pot scădea drastic pofta de mâncare, aşa că răreşti mesele. Mai apoi, ieşirile frecvente în oraş după orele de muncă tind să îţi accelereze metabolismul, ceea ce înseamnă că arzi mai repede caloriile consumate. În primele luni de relaţie viaţa voastră sexuală este foarte activă. Pasiune şi dorinţa de a-l impresiona te determină să fii mai dinamică în pat, ceea ce duce, iarăşi, la o scădere în greutate.

Când te muţi cu el: rişti să iei în greutate când te muţi cu partenerul din mai multe motive. Potrivit unui studiu, la cinci ani după ce te-ai mutat cu el riscul să devii obeză creşte cu 63%. Totul porneşte de la lucruri mici, precum jena de a mai face genoflexiunile cât te uiţi la televizor de faţă cu el. Pe de altă parte este dovedit că partenerii de cuplu acordă mai multă atenţie meselor în doi, odată ce s-au mutat împreună. Cei doi incep să gătească în mod constant şi să transforme mesele într-un ritual. Mai apoi, dacă locuiţi împreună, cel mai probabil faceţi mai multe cumpărături. Dacă amândoi veniţi seara de la muncă încărcaţi cu dulciuri, se dublează numărul de calorii consumate!

După ce te-ai măritat: angajamentul pe viaţă faţă de partenerul de cuplu este asociat de specialişti cu o creştere în greutate. Un studiu efectuat pe 7000 de persoane, de-a lungul a câţiva ani ne anunţă că şi femeile şi bărbaţii sunt de două ori la predispuşi la obezitate dacă sunt căsătoriţi, comparativ cu cei implicaţi în relaţii pasagere. Desigur, odată ce te-ai măritat cu el acorzi mai puţină importanţă aspectului fizic, fiind conştientă că alte aspecte sunt mai importante în relaţie cu partenerul de viaţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter