Cum treci peste neplăcerile din căsnicia ta

De Lumea Femeilor, pe

Uneori, pentru a vă certa rău de tot nu e nevoie decât de un cuvânt nepotrivit. Însă, chiar dacă ţi se pare sfârşitul lumii, nu e chiar aşa de greu să remediezi lucrurile
Până acum 10 minute, păreaţi cuplul perfect. Dar, în numai câteva secunde, o tornadă s-a abătut asupra voastră. O vorbă aruncată peste umăr, o aluzie, un comentariu… şi războiul s-a declanşat. Prima întrebare pe care ar trebui să ţi-o pui este de ce un cuvânt sau un gest de-al tău, pe care tu-l considerai normal, i-a cauzat lui o reacţie disproporţionată. De vină ar putea fi o tensiune acumulată în timp, o nemulţumire pe care el nu şi-a manifestat-o multă vreme şi care l-a măcinat. Iar acum a răbufnit. Pur şi simplu.

Dezamorsează bomba. În faţa lui, care-şi manifestă nervii printr-un ton ridicat şi cuvinte grele, reacţia ta (instinctivă), probabil că este aceea de a pune gaz pe foc. Însă exact acest lucru nu trebuie să-l faci. Dacă simţi că e măcinat de furie, fă câţiva paşi înapoi. Astfel vei reuşi să te îndepărtezi un pic de situaţie. Şi doar atunci când eşti sigură că îţi vei putea ţine reacţiile sub control, vei putea aplica strategiile de intervenţie rapidă pe care ţi le vom prezenta. O terapie specială te va ajuta să arhivezi pentru totdeauna micile catastrofe amoroase pe care le vei găsi în paginile următoare.

Ai râs de un secret pe care ţi l-a împărtăşit

Ţi-a împărăşit foarte greu un secret la care ţinea foarte mult, iar tu, cu un tact de elefant, ai râs pentru a detensiona atmosfera. Şi când ţi-ai dat seama că nu i-a picat bine reacţia ta, era prea târziu. – Intervenţie rapidă
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te relaxezi. Este adevărat, ai greşit. Dar se putea întâmpla oricui. În faţa unei confidenţe neaşteptate, stânjeneala este normală. Cere-i scuze, cât poţi tu de sincer, şi recunoaşte deschis că eşti lipsită de tact în situaţiile speciale.

Terapie pe termen lung

Este obligatoriu să reluaţi discuţia referitoare la acel subiect, cât mai curând posibil: spune-i că eşti mândră că ţi-a împărtăşit secretul lui, dar şi că te-a prins pe picior greşit.

Şi-a dat seama că mimai orgasmul

Ai simulat orgasmul, pentru a nu-i răni orgoliul. Dar nu ai făcut-o prea bine, iar el s-a prins de micul tău truc. Iar acum mândria lui este făcută bucăţele.

Intervenţie rapidă

Nu trebuie să-i ceri iertare, ci doar să-l faci să se simtă bine din nou. Explică-i că oricum te-ai simţit bine, dar, din cauza ta (eşti stresată, obosită), nu ai atins apogeul plăcerii. Şi fă-l să înţeleagă că, în nici un caz, nu a fost din cauza lui.

Terapie pe termen lung

Trebuie să-l ajuţi să priceapă că orgasmul feminin este un mecanism complex şi că, din păcate, nu este de ajuns ca partenerul să fie foarte bun pentru a obţine un rezultat garantat. Recunoaşte-i, prin urmare, importanţa pe care o are în viaţa ta şi, mai ales, explică-i că, pentru tine, tot raportul este deosebit, de la început şi până la sfârşit. Dacă amândoi aţi fi mai relaxaţi, lui îi va trece mai repede starea de anxietate legată de prestaţie şi ţie cea legată de momentul în care va trebui să te prefaci. Iar orgasmul tău, probabil, nu va mai fi unul simulat.

Crede că l-ai înşelat

Privirea lui te face să-ţi doreşti să poţi intra în pământ. Venele i s-au umflat la tâmple. Explodează, insultându-te cum ştie el mai rău şi pleacă trântind uşa în urma lui. Crede că are dovada că tu îl înşeli.

Intervenţie rapidă

Găseşte un mod de a-i explica ce s-a întâmplat. Afirmă cu tărie că nu e ce crede el că s-a întâmplat. Pentru a reduce răul produs, mai bine recunoaşte jumătate din adevăr, decât să negi evidenţa. Ai avut un flirt de câteva săptămâni cu un coleg de serviciu? Mai bine nu recunoaşte. Pur şi simplu aţi ieşit de câteva ori împreună. Apoi ţi-ai dat seama relaţia voastră s-ar putea transforma în ceva mai mult decât o amiciţie şi ai pus punct la timp relaţiei voastre.

Terapie pe termen lung

Eşti sigură că bănuielile lui nu se trag din faptul că relaţia voastră nu mai e ca înainte? Porneşte de la acest „amănunt” şi fă tot posibilul pentru a pune în discuţie relaţia voastră şi pentru a-l convinge că nu are motive să fie gelos.

I-ai criticat mama

Mama e una singură. Iar tu, chiar dacă ştii acest lucru, ai avut proasta idee să o critici pe a lui. Aşa că el s-a supărat foarte tare pe tine şi nici că mai vrea să-ţi adreseze nici un cuvânt.

Intervenţie rapidă

Bine, mama e mamă, dar dacă ceva din ce face ea te deranjează, e corect ca tu să-ţi manifeşti nemulţumirea. Spune-i ceva de tipul „Îmi pare rău că te-ai supărat”, dar dacă i-ai spus lucruri pe care le crezi cu adevărat, nu te scuza. Dacă este foarte, foarte supărat, explică-i de ce ai fost atât de directă. Însă, aminteşte-ţi: cuvântul de ordine, în acest caz, este „fermitate”.

Terapie pe termen lung

Ţine cont că, deseori, acest tip de probleme nu se ivesc între tine şi mama lui, ci între tine şi el. Explică-i clar ce te-a deranjat. Spre exemplu: a fost obişnuit de mama lui să fie servit tot timpul iar acum îţi cere ţie, de fiecare dată, orice lucru de care are nevoie, fără a se mişca din fotoliu. Probabil va nega că aşa a fost obişnuit de mămica lui iubită, dar apoi, după ce îşi va face un examen de conştiinţă, vei vedea rezultatele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter