Test: te vede ca pe mama sau iubita lui?

De Stela Moisescu, pe

Probabil că te joci de-a mama cu el şi îi porţi de grijă în speranţa că se va maturiza şi va începe şi el „să se joace de-a tata” cu tine. Problema e că el poate rămâne…
… un copil toată viaţa. În fond, este foarte comod pentru el să-ţi pună inelul pe deget, dar să te lase pe tine să duci tot greul în continuare.

Dacă şi pe tine te deranjează chiuveta plină de vase, patul plin de haine şi, per total, te-ai săturat de toată dezordinea din jurul relaţiei voastre, e cazul să iei măsuri.

Află dacă nu cumva îţi foloseşti prea tare latura maternă în relaţia de cuplu şi ce poţi face pentru a redeveni iubita lui!

Există două scenarii clasice care te anunţă că te porţi mai degrabă ca o mamă, decât ca o iubită. Iată cum le recunoşti şi cum le schimbi:

1. Strângi totul în urma lui

Scenariul clasic că îţi iei rolul matern prea în serios este faptul că ai devenit a doua mână dreaptă a sa: îi pui haina în cuier când vine de la muncă, îi schimbi prosopul murdar din baie, îi aranjezi hainele în dulap, îi strângi şosetele de pe jos, îi iei farfuria din faţă după ce a mâncat… îţi sună cunoscut?

În cazul în care ai un job este normal ca această grijă constantă pentru el să te obosească, mai ales că el nu face absolut nimic pentru a-ţi uşura în vreun fel ziua. Dar de ce lasă el tot greul pe tine? Într-un fel, cu toate lucrurile aruncate prin casă îşi marchează teritoriul, îţi arată că se simte perfect confortabil în mediul în care trăiţi. Doar că pe tine te aduce la culmea disperării atitudinea lui imatură, motiv pentru care şi ajungi să faci atâtea lucruri pentru el şi îl tratezi ca pe un copil. Asta dacă nu cumva începi să ţipi la el şi să înrăutăţeşti şi mai tare lucrurile.

Cum poţi schimba situaţia?

Florence Escaravage, expert în relaţii de cuplu, îţi recomandă să tai cercul vicios cu o schimbare radicală. Există două lucruri practice pe care le poţi face,  mai ales dacă l-ai obişnuit aşa de mult timp: ia toate lucrurile lui aruncate şi pune-le într-un coş. Şi hainele murdare şi pe cele curate, pe care le-a aruncat la întâmplare. Roagă-l să le sorteze, pentru că tu nu ştii ce să faci cu ele. Într-un final va obosi să vadă că toate lucrurile sale se află într-un coş şi va începe să facă puţină ordine, te sfătuieşte specialistul.

Al doilea lucru: lasă-i un spaţiu în casă unde să fie dezordine, dacă aşa se simte el confortabil, dar spune-i că trebuie să respecte restul spaţiului în care locuieşti şi tu. Spune-i că este important pentru tine să te facă să te simţi ca acasă, nu ca la un al doilea job.

Află al doilea scenariu pe următoarea pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter