Spune NU violenţei domestice

De Revista Avantaje, pe

În perioada 21-28 septembrie 2012, Sibiul a găzduit Festivalul Egalităţii de Gen, o campanie adresată, în special, tinerilor pentru prevenirea violenţei în cuplu şi promovarea respectului pentru celălalt.
Festivalul s-a aflat la a şaptea ediţie şi a fost organizat de către Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G. Pornind de la imaginile repetate cu obstinenţă în media, organizatorii au încercat să găsească un răspuns la întrebarea: ,,Cum ar descrie un extraterestru pământencele dacă le-ar vedea doar la televizor?”
Răspunsul nu a fost unul de care să ne mândrim: „Idealul lor în viaţă este să scoată petele din cămaşa soţului sau şosetele copiilor. Cele mai multe au sub 35 de ani, nu pot să mănânce o ciocolată fără să se dezbrace, vânează bărbaţi bogaţi şi între timp îşi câştigă existenţa din pozatul lângă maşini.” Iar despre bărbaţi ar spune: „80% din ei sunt politicieni, fotbalişti sau infractori. Restul au chelie, burtă şi nu fac nimic toată ziua decât să bea bere. Câţiva mai spilcuiţi au iahturi decorate cu femei în chiloţi şi pe tocuri.”
Festivalul Egalităţii de Gen şi-a propus să schimbe aceste percepţii şi să arate că există şi o altă Femeie şi un alt Bărbat, care ies din tiparele patriarhale şi preţuiesc relaţiile interumane bazate pe respect şi libertate de alegere, nu pe dominare.
Pe toată perioada festivalului au avut loc o serie de evenimente educative: expoziţie foto, proiecţie de film scurt, construirea de mesaje împotriva violenţei, cu ajutorul trecătorilor şi al voluntarilor. Un eveniment cheie a fost Biblioteca Vie, unde participanţii au stat de vorbă cu Eleonora Pokola, autoarea primului testimonial de supravieţuitoare a violenţei domestice, din Revista Avantaje.
Citeşte mai multe despre prevenirea violenţei domestice şi festivalul egalităţii de gen pe Avantaje.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter