Sex: Refuză-l fără să-l jigneşti!

De Lumea Femeilor, pe

După o zi grea la birou, nu ai întotdeauna chef de „jocuri între cearşafuri”. Iar el, oricât te-ar înţelege, tot se simte ofensat…
O să primeşti, în schimb… o „faţă tristă”. În cuplu, ambii parteneri trebuie să înveţe unul de la celălalt şi unul despre celălalt. Dacă nu porţi această discuţie acum, o să fii nevoită fie să faci sex împotriva voinţei tale, fie să rişti eventuale certuri. Respectă şi tu dorinţele lui erotice, astfel încât, în momentul în care trageţi linie, viaţa voastră sexuală să fie satisfăcătoare. Ea este unul dintre punctele forte ale unei relaţii – poate rezolva o serie de probleme şi, uneori, poate înlocui anumite „lipsuri” în cuplu. Cu toate acestea, bărbaţii au un libido mai ridicat, iar noi, uneori, trebuie să îi refuzăm.

Cum o facem delicat?

În primul rând, o viaţă sexuală activă este sănătoasă, aşa că nu te obişnui să spui nu fără să ai argumente solide. Se poate întâmpla să îl refuzi când, de fapt, o partidă reuşită ar fi exact ceea ce-ţi trebuie şi ţie!

Pasul 1 – Fără greşeli de atmosferă

Dacă nu eşti pregătită să faci sex cu el, încearcă să nu creezi o atmosferă care ar putea avea vreo legătură cu romantismul. Nu îl aştepta îmbrăcată în haine sexy, nu îi pregăti o cină cu lumânări şi nu îl servi cu nici un fel de băutură alcoolică. Doar ştii cum reacţionează bărbaţii în astfel de situaţii!

Pasul 2 – Respectul – „un detaliu” important

Spune-i că doreşti să purtaţi o discuţie. Despre? Viaţa de cuplu. Respectul este unul dintre criteriile de bază într-o relaţie. Dacă nu îţi respectă dorinţa de a NU face dragoste exact în momentul în care el o cere, înseamnă că viaţa voastră sexuală este mai importantă decât celelalte aspecte ale relaţiei voastre. Şi nu trebuie să fie aşa.

Pasul 3 – El n-are nici o vină

Nu uita să îl complimentezi pentru aptitudinile sale sexuale. Partenerul tău trebuie să înţeleagă întocmai ceea ce se întâmplă: nu spui NU pentru că nu te simţi bine cu el în intimitate, ci din motive per-sonale.

CE-I PREA MULT STRICĂ

Sexul este o activitate plăcută. Dacă adaugi sare şi piper, el poate deveni „hobby-ul” vostru. Însă nimic nu trebuie făcut în exces. Vorbeşte-i despre frumuseţea şi arta sexualităţii şi roagă-l să nu tranforme în rutină acest aspect al vieţii de cuplu. Şi „partidele rapide” au farmecul lor, dar ele răsar din atracţia spontană şi reciprocă… iar în seara aceasta nu
este cazul.
SPUNE-I ADEVĂRUL
Dacă minţi, spunând că ai un disconfort în zona intimă sau că te doare stomacul, o să îţi meargă o dată. A doua oară nu mai poţi invoca aceeaşi „scuză”, dar situaţia va continua să existe. Poţi obţine doar o amânare, şi nu asta îţi doreşti. Trebuie să îl faci să înţeleagă ce simţi. Doar astfel îl  poţi ajuta să te cunoască mai bine.

FĂRĂ GREŞELI DE ATMOSFERĂ
Dacă nu eşti pregătită să faci sex cu el, încearcă să nu creezi o atmosferă care ar putea avea vreo legătură cu romantismul. Nu îl aştepta îmbrăcată în haine sexy, nu îi pregăti o cină cu lumânări şi nu îl servi cu nici un fel de băutură alcoolică. Doar ştii cum
reacţionează bărbaţii în
astfel de situaţii!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter