Sex oral: între iubire şi perversitate

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Joi, 01 iunie 2017, 14:43

Sexul oral naşte atâtea nelinişti şi controverse pentru că este un act solitar, iar oamenii se feresc din instinct de singurătate. Tocmai pentru că eşti singură…
… undeva „la sud”, te simţi vulnerabilă.

Sexul oral naşte un raport de putere între cel care-l face şi cel care-l primeşte. Totuşi, este neclar cine domină şi cine se supune.

Unele femei se simt folosite când fac sex oral partenerului, dar altele se simt mai puternice ca niciodată, pentru că au control asupra „cârmei”.

Femeile din prima categorie văd sexul oral ca pe o perversiune pentru că actul le dezgustă, dar îl practică din iubire pentru partener. Întrebare este: poate fi un lucru pervers atunci când el izvorăşte din iubire?

Până la urmă, de ce mai este sexul oral văzut drept o perversiune? Nu e vorba neapărat de prejudecăţi, cât de temeri, care sunt absolute normale. Unele femei se tem că sexul oral nu este igienic, iar altele nu suportă ideea că actul le izolează fizic şi emoţional de partener.

Iată ce soluţii îţi propun specialiştii pentru a vedea sexul oral ca pe un simplu gest de iubire faţă de partener, dezgolit de orice tentă perversă!

„Nu lăsa temerile să îţi dicteze ce să faci cu plăcerea sexuală”, te îndeamnă Sharna L. Striar, doctor sexolog. În cazul în care simţi că sexul oral este lipsit de intimitate, ar trebui să te gândeşti cât de expusă te simţi tu în faţa iubitului tău atunci când el îţi face sex oral. Află că şi el este la fel de expus şi de recunoscător pentru răsfăţul oral pe care i-l oferi, explică Striar! Sexul oral este distractiv şi condimentează viaţa sexuală de cuplu. Amândoi aveţi de câştigat.

Nu doar cel căruia i se face sex oral ar trebui să se bucure de eveniment. În timp ce tu îi faci iubitului sex oral, urmăreşte-i reacţiile şi vezi ce anume îl aduce la extaz. Manifestările sale entuziaste cel puţin îţi vor gâdila orgoliul… dar dacă îl iubeşti, te vor face cu adevărat fericită!

În plus, ştiind câteva trucuri, şi tu poţi atinge orgasmul în timp ce îi faci sex oral.

Cât despre temerea privind igiena, sexologul Ian Kerner le sfătuieşte pe femei să-şi ademenească iubitul înainte sub duş sau să alterneze stimularea manuală cu cea orală, pentru a nu se simţi depăşite de situaţie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter