5 riscuri pe care ţi le asumi într-o relaţie de lungă durată

De Raluca Cristea, pe

Te-ai gândit cât poţi şi cât ar trebui să oferi într-o relaţie, mai ales pe termen lung? Nu uita de cele 5 riscuri pe care ţi le asumi într-o relaţie de lungă durată.

Să fii nevoită să te schimbi

Nu poţi avea pretenţia şi mândria de a rămâne neschimbată odată ce timpul trece peste voi şi peste relaţia voastră. Trebuie doar să fiţi amândoi de acord ca, din când în când, să mai şlefuiţi câte ceva la amândoi pentru ca relaţia să meargă de minune.

Adevăratul risc al schimbării apare atunci când alegi compromisurile, unul după altul. Viaţa trebuie trăită şi este greu să faci tot ce îţi doreşti dacă îţi petreci timpul mai mult făcându-i celuilalt pe plac. Şi, pe măsură ce relaţia avansează, compromisurile pe care ai putea fi nevoită să le faci cresc şi ele: locuinţa, cheltuielile comune şi alegerile pentru 2.

Să îţi pui prietenii pe locul 2

Voluntar, atunci când ai un iubit gelos sau posesiv (ţi-ai făcut-o cu mâna ta, sau mai bine zis, cu sufletul tău) şi aproape involuntar atunci când eşti atât de îndrăgostită încât nu te deranjează să te împarţi doar între el şi serviciu. Indiferent cât de mult ar ţine de tine decizia asta, un lucru este sigur: o să regreţi la un moment dat că ţi-ai dat prietenii la o parte pentru un bărbat şi l-ai transformat în centrul universului tău. Deci, ai grijă cum faci să fie bine pentru toţi!

Să se transforme prematur într-o căsnicie

Oricât de hilar, dramatic sau aberant ţi s-ar părea, viaţa te ia prin surprindere când te aştepţi mai puţin şi cum te aştepţi mai puţin. Deşi poate îţi spui vechea placă cum că ,,ţie nu ţi se poate întâmpla”, ei bine da, ţi se poate întâmpla să fii nevoită, din motive pe care nu cred că este cazul să le menţionez, să te căsătoreşti mai devreme decât ai fi vrut.

Să faci o alegere greşită

Câte relaţii nu eşuează şi câte nu se zbat ,,pe uscat” când unul dintre cei 2 îşi dă seama că a făcut o alegere greşită? Este frustrant pentru ambii parteneri şi multe relaţii merg aşa, în derivă, până când se întâmplă ceva concret, de cele mai multe ori negativ, care îi trezeşte pe cei 2 la realitate.

Să suferi

Riscul cel mai greu de evitat şi totodată, unul dintre cele mai posibile. Pe cât de implicată eşti în relaţie, pe atât de mult rişti să suferi, chiar şi pentru lucruri aparent banale. Cât despre suferinţele serioase, se lasă cu cicatrici sufleteşti care au nevoie de pansamente eficiente, pe termen lung. Nu poţi trăi într-un glob de sticlă, dar nici n-ar fi în regulă să sari din relaţie în relaţie eşuată. Frustrările, dezamăgirile, nemulţumirile, fac parte din viaţa oricui dar trebuie să încerci să le eviţi.

Să fii fericită înseamnă şi să îţi asumi riscuri, iar riscurile au o limită. Limita o impui tu.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter