5 reţete afrodisiace home made

De Raluca Cristea, pe

Dacă te interesează să prepari rapid ceva gustos pentru o noapte fierbinte, noi îţi dăm 5 reţete rapide şi 100% afrodisiace!

Toate reţetele conţin ingrediente cu proprietăţi afrodisiace şi îţi oferim alte câteva reţete în plus care conţin afrodisiacul principal din reţeta prezentată aici!

Platou afrodisiac

Pentru un platou afrodisiac pe care îl poţi folosi fie ca aperitiv, fie ca singur fel, ai nevoie de:
– cuburi mici de brânză din cât mai multe tipuri;
– măsline verzi umplute cu ardei iute;
– fructe de mare afumate;
– cremă de brânză cu verdeţuri;
– crutoane unse cu usturoi.

O altă reţetă cu fructe de mare este cea de Inele de calamar pane cu usturoi sau, o reţetă cu brânză gorgonzola este cea de Salata Lolo.

Rulori erotice cu sparanghel

Erotice datorită aspectului lor final mai mult decât sugestiv. Ai nevoie de:
– boia dulce;
– felii de prosciutto sau muşchi file crud-afumat;
– sparanghel;
– măsline verzi.

Găteşte sparanghelul în puţin ulei până se rumeneşte, apoi ia-l de pe foc. Presară boia dulce pe prosciutto, pune o bucată de sparanghel şi rulează astfel încât din felia de prosciutto să rămână neacoperit doar capătul ascuţit al sparanghelului. Sugestiv nu? Asigură-te că ruloul nu se desface înfigând o scobitoare cu măslină verde.

Pentru un preparat cel puţin la fel de afrodisiac, încearcă şi Rulourile de pui cu sparanghel.

Salata mediteraneeană a îndrăgostiţilor

Pentru o salată a dragostei direct de la Mediterană, ai nevoie de:
– ½  salată creaţă tăiată în fâşii subţiri;
– 10-15 frunze de spanac mic şi proaspăt ( pe cutie poate scrie Baby Spinach);
– 1 ceapă roşie tăiată fideluţe;
– 1 cană de măsline negre feliate şi stoarse;
– bacon tăiat în fâşii subţiri;
– cuburi de brânză feta sau brânză de capră;
– un sos dressing pentru salată.

O altă reţetă energizantă şi afrodisiacă, cu spanacul, fasolea şi ceapa roşie ca afrodisiace principale, este Salata Nicoise.

Piept de pui în sos de şampanie

O reţetă care încântă papilele gustative şi nu numai! Ai nevoie de:
– 2 piepţi de pui;
– 4 linguri de unt;
– ½ cană de mărar tocat;
– ½ cană de praz tocat (doar părţile albe);
– 1 cană de ciuperci feliate;
– ½ cană de supă de pui;
– 150 ml de şampanie;
– ½ cană de smântână;
– făină, sare şi piper.

Din cei 2 piepţi de pui taie 6 bucăţi pe care le baţi puţin, ca pentru sniţele. Apoi, condimentează cu sare şi piper. Separat, într-o tigaie mare, topeşte 3 linguri de unt şi căleşte prazul, ciupercile şi mărarul, adaugă supa şi lasă amestecul pe foc cam 5 minute. Înainte ca legumele să capete o culoare maronie, împinge-le spre marginea tigăii şi pune în centru cealaltă lingură de unt.

Dă bucăţile de piept prin făină şi pune-le în tigaie. Ţine-le 1 minut pe o parte şi 1 minut pe cealaltă, pune legumele deasupra bucăţilor de pui şi toarnă şampania. După ce a fiert puţin, adaugă smântâna, dă focul la mic şi lasă 5 minute până când scade sosul. Condimentează după gust.

Chiar dacă vine iarna, nu strică să visăm puţin, mai ales dacă vorbim de un cocktail afrodisiac. Încearcă cocktailul Vis de primăvară cu şampanie!

Mousse de ciocolată albă cu căpşuni

Pentru un mousse fin, desertul perfect pentru o seară romantică, ai nevoie de:
– 1 pachet cu căpşuni congelate;
– 2 linguri cu zahăr;
– 2 linguri cu lichior de portocale;
– 2 căni cu frişcă (de preferat preparată în casă);
– 6 linguri cu ciocolată albă rasă (fulgi);
– sirop de căpşuni.

Pune căpşunile în blender şi sosul rezultat strecoară-l ca să scapi de seminţe. Pune peste zahărul şi lichiorul de portocale şi amestecă bine. Într-o tigaie nu foarte încinsă, pune o cana cu frişcă şi fulgii de ciocolată albă la topit. Sosul rezultat lasă-l la răcit. În 3 pahare medii dar largi pune sosul de căpşuni, apoi sosul alb şi frişca rămasă, deasupra, împărţită în cantităţi egale.

Pentru o altă reţetă ,,drăgăstoasă” cu ciocolată, încearcă Deliciu de ciocolată!

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter