Iubire: Când e timpul potrivit PENTRU DRAGOSTE

De Libertatea pentru femei, pe

Când vrea el nu vrei tu și invers? Poate de vină este și bioritmul diferit. Se pare că bărbații și femeile au momente deosebite din zi în care se simt gata de dragoste.
Bioritmul fiecărui om depinde de secreția de hormoni din corp, dar și de obișnuințele pe care fiecare și le-a făcut de-a lungul anilor. Într-un cuplu, în care el se simte mai energic noaptea, dar ei îi place să se trezească de dimineață, vor fi întotdeauna probleme, nu doar în viața sexuală. Chiar și perechile care par să aibă același bioritm nu împărtășesc întotdeauna aceleași dorințe. De regulă, femeile și bărbații au un bioritm diferit.

►Bioritmul sexual, diferit la femei și bărbați

Fiecare dintre noi are perioade în care se simte plin de enegie, urmate de altele de apatie, în care nu vrea decât să se relaxeze. Acest fapt este explicat de nivelul fluctuant de hormoni din sânge, în funcție de ora din zi, o anumită dată a ciclului menstrual (pentru femei) sau anotimp. Astfel, chiar și un iubit pasional are momentele sale în care trebuie să ia o pauză. Așa stând lucrurile, cercetătorii s-au întrebat dacă există un moment în care dorința amândurora coincide, moment în care amândoi se simt plini de energie și dornici de dragoste. Ei au descoperit că există anumite „curbe ale dorinței”, pentru bărbați și femei de-a lungul unei zile. Trebuie văzut când acestea două coincid.

► Libidou crescut dimineața – la ei

În primele ore de la trezire, libidoul bărbaților este foarte crescut, hormonii sexuali au un nivel înalt, iar eventualele vise erotice avute în timpul nopții le sporesc dorința de dragoste. La ora 9.00, excitarea lui ajunge la un punct culminant, pentru ca, mai apoi, să scadă pe la ora 10.00, pentru a atinge din nou un nivel maxim la ora 11.00. Dar dorințele lor nu coincid cu ale femeilor. Hormonii sexuali ai acestora nu se trezesc cu adevărat decât pe la ora prânzului. La orele 13.00, bărbații ar fi încă interesați de sex, iar până la orele 16.00, este o perioadă propice amândurora. Da, știm, asta poate fi valabil pentru cei mai mulți doar în weekend, dar bioritmul nu prea știe de convențiile sociale.

► Ele vor, mai degrabă, seara

Seara, ai putea spune că este cel mai potrivit moment, dar și aici intervin ritmuri diferite. Hormonii feminini nu prea spun multe despre dragoste la această oră, dar cei masculini sunt foarte activi. Pentru a trezi interesul partenerei, un bărbat ar trebui să fie foarte atent și tandru. În sfârșit, pe la orele 22.00, femeile ajung la o culme a pasiunii. Dar, în timpul acesta, bărbații se simt deja somnolenți și nu vor decât odihnă. Totuși, dacă are loc „întâlnirea”, după câteva minute, el va adormi. S-ar putea ca femeia de lângă el să se simtă rănită și nebăgată în seamă, dar aparenta lui nepăsare nu este decât un efect al endorfinelor, substanțe secretate de creier în timpul orgasmului.

ASCULTĂ CORPUL PARTENERULUI

Pare o comedie (sau dramă) în care cei doi par să nu se întâlnească niciodată? Totuși, lucurile nu stau chiar aşa. Oamenii nu sunt mecanisme care să meargă în baza unei scheme. Există abateri și excepții. Mai ales în cuplurile mai vechi, cei doi găsesc până la urmă un ritm al lor și momente care să le convină amândurora. Dacă pofta voastră de dragoste nu coincide întotdeauna, nu este cazul să te impacientezi. În momentul în care tu îi faci „propuneri indecente”, iar el pare insensibil, nu înseamnă că nu te mai consideră atrăgătoare, ci doar că nu este momentul lui atunci. În același timp, dacă el are chef de dragoste, iar tu nu ești chiar entuziastă, îl poți amâna un pic sau îl poți ruga să fie mai tandru ca să poți să îl dorești și tu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter