Relaţii: „Soţul mă înşală pe net”

De Libertatea pentru femei, pe

Internetul poate fi o uşă larg deschisă spre o relaţie extraconjugală. Ascunşi în spatele unei identităţi false, mii de bărbaţi stau ore întregi pe net căutând relaţia perfectă, pe care nu o mai au acasă. Unii vor doar să se distreze, alţii vor merge mai departe…
Paginile de internet pe care îţi poţi găsi perechea, pentru o relaţie de durată sau… pentru o zi, le oferă bărbaţilor însuraţi protecţia de care au nevoie. Este foarte uşor să folosească fotografia altuia şi să se declare tânăr, necăsătorit şi dornic să înceapă o relaţie serioasă. Pot spune despre ei numai ceea ce doresc, pot omite defectele şi pot exagera calităţile pe care le au. Bărbaţii căsătoriţi, care nu vor mai mult decât o simplă relaţie virtuală, îşi pot construi o identitate cu totul nouă. Internetul îi ajută să fugă de realitate, de responsabilităţile familiale şi de cicălelile soţiei. Pe internet, nu se vede verigheta de pe deget. Timiditatea, părul cărunt sau portofelul gol nu se văd nici ele. Este calea cea mai uşoară să câştige atenţia femeilor care, în realitate, i-ar respinge.

Cum îţi dai seama că te înşală pe net?

Femeile simt întotdeauna când bărbatul pe care îl iubesc se îndepărtează de ele. Soţul tău nu poate ascunde mult timp o aventură virtuală, chiar dacă tu nu eşti un as în ale calculatoarelor.
Iată câteva semne care îl trădează:
R   stă mai des în faţa computerului şi neglijează treburile casei;
R   alege un loc mai retras unde îşi citeşte mesajele primite pe e-mail;
R   este agitat când încerci să vezi la ce se uită pe ecran şi  închide repede computerul;
R   cu timpul, îi este greu să stea departe de calculator şi se preface că lucrează până noaptea târziu;
R   apar fişiere noi cu parolă, care ar putea conţine mesajele celeilalte şi fotografiile trimise
de ea.

Mai mult decât o simplă aventură

Spre deosebire de o aventură de o noapte, o relaţie care începe pe internet presupune o implicare emoţională mai mare, sunt de părere psihologii. Totul porneşte de la problemele de acasă, partenerul caută o variaţie, o femeie care să îl admire şi care să îl distreze cu replicile ei. De la primul dialog, se creează o anumită intimitate între cei doi şi flirtul poate conduce mai târziu la o relaţie extraconjugală reală. Puţini bărbaţi însuraţi merg, totuşi, mai departe, deoarece trebuie să îşi deconspire identitatea şi să îşi dezvăluie toate minciunile.

Sfaturi pentru căsnicia ta

Odată făcut primul pas, soţul tău poate avea oricând o relaţie pe internet cu o altă femeie. Aceasta înseamnă că relaţia voastră are probleme pe care ar fi bine să le discutaţi cu toată sinceritatea. Dacă el preferă să trăiască o fantezie pe internet, adu-i aminte că dragostea reală poate fi mai frumoasă. Discutaţi despre nemulţumirile amândurora, despre visurile lui neîmplinite şi ajută-l să fie mai mulţumit în cuplu. Dacă singură nu ştii cum să depăşeşti acest moment, convinge-l să mergeţi împreună la un psiholog pentru consiliere maritală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter