3 sfaturi pentru o împăcare dulce

De Lumea Femeilor, pe

După o dispută te simţi adesea stânjenită, fiindcă nu ştii ce să faci ca să vă împăcaţi. Cel mai greu e să reînnozi dialogul. Dar cum?
Emoţiile negative te împiedică să faci primul pas după o dispută cu soţul tău. Amândoi sunteţi nervoşi şi nu prea ştiţi cum să reveniţi la atitudinea de dinainte.
Dragoste şi sex: Primii paşi spre împăcare

Renunţă la mândrie!

După o ceartă fiecare regretă că a spus şi lucruri ce nu trebuiau spuse. Chiar dacă vrei să ieşi din starea de tensiune creată, nu ştii cum. Dă dovadă de maturitate şi depăşeşte pragul mândriei. Reia dialogul cât mai repede posibil, dar după ce te-ai calmat.

Acceptă diferenţele!

Uneori conflictul vă dă posibilitatea, amândurora, să vă afirmaţi punctele de vedere. Totuşi, nu e bine să aştepţi un conflict pentru a-ţi manifesta nemulţumirea faţă de o anume situaţie. Discuţiile la momentul oportun elimină acumularea tensiunii. Exprimă-ţi dorinţele, opiniile, nevoile. Astfel partenerul tău te va cunoaşte mai bine. Încearcă să te obişnuieşti cu difereneţele dintre voi şi să nu le mai vezi ca pe nişte defecte. Evită reproşurile şi dialoghează. Este cea mai bună cale pentru a evita un conflict. Ascultă-l pe celălalt şi respectă-i punctul de vedere.

Evită conflictul!
Cea mai bună cale de împăcare este, evident, evitarea conflictului. Când simţi că tensiunea e în creştere, ascultă-l pe celălalt, chiar dacă are un punct de vedere opus. Află sursa problemelor şi cum le puteţi depăşi împreună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter