Relaţii: 5 pași ca să păstrezi o relație la distanță

De Libertatea pentru femei, pe

Sunteți nevoiți să fiți, pentru o vreme, soț și soție la distanță? Cum să păstrați relația intactă, chiar și atunci când vă despart sute sau mii de kilometri? Iată cum poți să menții focul pasiunii, chiar și în condiții atât de vitrege.

1 Stabiliți de la început cât timp va dura separarea

Dacă este posibil, stabiliți de la început cât timp veți sta departe unul de celălalt. În caz că unul dintre voi pleacă pe o durată nelimitată sau se duce pentru câteva luni și, apoi, data întoarcerii se tot amână, sunt șanse mari ca relația voastră să se clatine. Apare neîncrederea, lipsa speranței că veți fi împreună vreodată și unul din parteneri își poate găsi pe altcineva.

2 Programați „întâlnirile” la distanță

Nu lăsați la voia întâmplării ora și ziua în care să vă găsiți unul pe celălalt, fie pe internet, fie la telefon. Și spontaneitatea este bună uneori, dar, dacă e o regulă și nu aveți stabilit un program de comunicare, este posibil ca multe „întâlniri” să fie ratate.

3 Vizitați-vă cât de des se poate

Știi proverbul cu „ochii care nu se văd se uită”… Dar vei spune că voi vă vedeți foarte bine și pe webcam. Totuși, noile medii de comunicare nu pot înlocui întâlnirile de gradul III. Așa că, încercați să vă vedeți pentru o vacanță mai lungă, o dată la șase luni, și pentru un weekend, la fiecare șase săptămâni.

4 Adăugați și o doză de romantism

Mai ții minte primele întâlniri și cât de chinuitoare era perioada în care nu vă vedeați? Cât de frumoasă era revederea? Acum aveți șansa să vă simțiți din nou ca la început. Așteptarea poate da mai multă savoare întâlnirilor și discuțiilor la telefon. Poți să faci ceva special pentru el, cum ar fi să-i trimiți scrisori de dragoste, diverse cadouri care să îi amintească de tine sau o casetă pe care tu te-ai înregistrat făcându-i declarații de iubire.

5 Învățați să aveți încredere

Gelozia poate condimenta o relație, dar, în cazul vostru, poate fi letală. Nu fi excesiv de bănuitoare și nu îl cicăli. Și pentru că poți fi tentată să înflorești cu imaginația ta, atunci când nu cunoști detalii despre ce face în viața de zi cu zi și la fel se poate întâmpla și cu el, stabiliți de la bun început să vă povestiți unul celuilalt despre evenimentele de la lucru, despre noii prieteni pe care vi-i faceți între timp.

MĂRTURIE DE PE „FRONT”

„Soțul meu avea viză de Statele Unite, mie nu mi-au dat. Pentru că avea un contract bun acolo, el a trebuit să plece și eu am rămas pentru încă un an în Româ­nia. În timpul ăsta nu ne-am văzut decât două săptămâni, când a avut el concediu. A fost foarte greu, mai ales că abia ne că-sătoriserăm, dar, pentru că ne iubeam foarte tare, relația noastră a rezistat și, atunci când am primit viza, am putut fi o familie în adevăratul sens al cuvântului. Am supraviețuit vorbind ore întregi pe internet și la telefon, dar cel mai mult a contat faptul că aveam deplină încredere unul în celălalt, nu am fost bănuitori și am avut și răbdare să se rezolve situația”, ne-a povestit Anca P.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter