Relaţii: Există familia ideală?

De Lumea Femeilor, pe

Când la televizor rula Dallas-ul, aveai 16 ani şi credeai că vezi povestea familiei ideale. Între timp, serialul s-a terminat şi ai aflat tot adevărul. Aşa-i că te-a dezamăgit? Familia ideală e doar o închipuire!

Ce înseamnă „soţul perfect”?
Am vrea ca partenerul nostru să fie prietenul pe care putem conta oricând, omul care să ne înţeleagă cel mai bine, amantul perfect şi să ne arate în fiecare zi că suntem femeia perfectă pentru el. Presiunea aceasta pe care o punem, fără intenţie, asupra partene-rului nostru de viaţă, confruntat ori¬cum cu probleme la serviciu, nu poate avea decât un singur rezultat: divorţul. Şi ştim sigur că nu asta vrem!

Mituri (false) despre familia perfectă

… este cea în care toată lumea iubeşte pe toată lumea

Dacă ne dorim aşa ceva, suntem într-o eroare de judecată. Să nu uităm că sentimentele se schimbă, iar iubirea de familie include şi mânia, ura sau rivalităţile. Neacceptând că asemenea manifestări negative trebuie să existe, nu facem altceva decât să ne dorim să trăim în afara normalităţii fiinţei noastre.
… este cea în care comunicarea merge strună

Atunci… ceva nu e în regulă. Pentru că, evitând orice înfruntare deschisă, con-flictele tot apar şi, nescoase la lumină, nu fac decât să „sape” la temelia fami-liei. E ca şi când ai încerca să opreşti
mustul din fierbere.

… este cea în care copiii nu sunt pedepsiţi niciodată

Dorinţa ta de a avea „familia ideală” şi libertatea nesupravegheată pe care o acorzi copiilor sunt primii pa[i spre pierderea credibilităţii tale ca părinte. Următorul pas: ameninţări, şantaj şi negocieri din partea copiilor.

În concluzie…

Să revenim cu picioarele pe pământ şi să nu mai trăim din vise. Familia ideală este cea pe care o ai, cu condiţia s-o priveşti prin ochelarii cei buni.
MĂRTURII

„Am avut o familie minu¬nată, dar nu am văzut-o”

Am fost căsătorită 15 ani şi acum un an am divorţat. Eu am fost cea care a cerut prea mult. Mult prea mult faţă de cât putea soţul meu să facă în 24 de ore. Am vrut şi bani, şi maşină, şi excursii în străinătate, şi haine elegante, şi un soţ care să mă ajute mereu, şi o fiică ascultătoare. Fostul meu soţ a făcut tot posibilul ca să fiu fericită. Doar că eu nu am înţeles.
(Ileana S., 34 de ani, Mangalia)

„Fericirea mătuşii mele era un fals”

Am crescut admirându-i pe mătuşa mea şi pe soţul ei. Veneau mereu la noi în vizită, erau la braţ şi la masă, mătuşa avea mereu grijă de soţul ei. Aveau o casă frumoasă şi îşi repartizaseră foarte bine sarcinile: mătuşa cu interiorul, unchiul în curte. Mătuşa a murit prima şi apoi, la doi ani, şi unchiul. Testamentul lui ne-a lăsat muţi: unchiul avea un copil din afara căsătoriei, cu o femeie care l-a „împărţit” cu soţia! Mătuşa a suferit o viaţă şi a ascuns adevărul. Descoperirea asta m-a durut, dar mi-a făcut şi bine.
(Iolanda V., 41 de ani, Cluj)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter