Relaţii: 5 duşmani ai cuplului

De Lumea Femeilor, pe

Nu există un “îndreptar” după care să te ghidezi în viaţa de cuplu. Dar poţi încerca să eviţi câteva dintre motivele care pot naşte discuţii în contradictoriu

Televizorul şi calculatorul

La începutul relaţiei, faptul că sunteţi împreună vă este suficient. O dată cu trecerea timpului, fiecare dintre voi îşi caută şi alte activităţi. Televizorul poate fi un prieten destul de bun, la fel şi calculatorul. Dar nu pentru cuplu. Se “trezesc” o dată cu tine, adormi în compania lor, televizorul merge chiar şi când nu se uită nimeni la el. Însă, consumă din timpul în care ai putea să stai cu partenerul tău, să vorbiţi,
să vă sfătuiţi, să vă bucuraţi de momente romantice împreună.

Şosete, pe unde nu te-aştepţi

Obişnuinţa duce la o formă de comoditate greşită, în relaţia de cuplu. Dacă sunteţi împreună de câţiva ani nu înseamnă că trebuie să îţi arunci hainele pe unde apuci sau să laşi şosetele pe după pat. Un cuplu reuşeşte să aibă o relaţie frumoasă dacă cei doi parteneri nu uită se se respecte şi să îşi uşureze munca, unul celuilalt.

Programul prelungit

Deşi “moda” este să munceşti din ce în ce mai mult, încearcă să eviţi situaţiile în care stai peste program. Îţi reduci din timpul tău liber, eşti mai obosită şi mai nervoasă. Iar asta nu poate avea un efect benefic asupra relaţiei de cuplu. Discută şi cu partenerul tău şi stabileşte aceeaşi regulă. Dacă nu ai 100% încredere în el, orele lui suplimentare îţi vor da bătăi de cap, vei deveni suspicioasă şi, în timp, îţi vei pierde de tot siguranţa în relaţie.

Spaţiul meu intim

Faptul că vă împărţiţi cele mai ascunse gânduri nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la intimitatea fiecăruia. Nu îl lăsa să intre peste tine în baie… Bineînţeles că te iubeşte aşa cum eşti, dar nu ar fi mai bine să nu cunoască chiar toate procesele prin care trece o femeie pentru a se înfrumuseţa? Misterul feminin este unul dintre punctele forte într-o relaţie – el este veşnic îndrăgostit, iar tu, mereu surprinzătoare.

Gelozia, arz-o focul!

Nu poţi plânge drobul de sare, care s-ar putea să cadă (sau nu), la infinit. Dacă îţi creezi scenarii, o să ajungi să crezi în ele şi să provoci o despărţire, fără ca partenerul tău să aibă vreo vină. Pe de altă parte, dacă îl tachinezi mereu, nu faci decât să îl împingi în braţele altei femei, mai calmă, mai înţelegătoare, mai puţin stresantă… Încrederea este criteriul de bază în relaţia de cuplu. Dacă nu ai asta, nu te aştepta să vă petreceţi restul vieţii împreună.

…ŞI UN ALIAT DE NĂDEJDE

Poate că nu mai sunteţi la fel de tineri şi de dornici cum aţi fost odată, poate că stresul de peste zi vă mai reduce din libido, dar trebuie să ştii că sexul rezolvă multe: uitaţi  discuţiile în contradictoriu, preveniţi depresiile şi problemele de sănătate. Fără o viaţă sexuală activă, majoritatea cuplurilor nu pot rezista împreună, aşa că… bucură-te de iubire, de romantism, de creativitate şi, de ce nu?, de sportul cel mai plăcut! O viaţă sexuală împlinită este întotdeauna aliatul cuplului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter